Ioan Oltean este noul secretar general al PDL. Paleologu a pierdut

15-05-2011 10:07

Au fost anuntate rezultatele oficiale ale votului privind functiile de prim-vicepresedinti ai PDL si functia de secretar general. VEZI aici cine se afla in conducerea partidului.

Conform rezultatelor oficiale, Roberta Anastase, Teodor Baconschi, Gheorghe Flutur si Sorin Frunzaverde sunt noii prim-vicepresedinti ai PDL, in urma votului dat astazi de catre delegatii democrat-liberali.

In schimb, al cincilea candidat, Theodor Paleologu, a pierdut competitia. De asemenea, Ioan Oltean este noul secretar general al PDL, dupa ce a adunat mai multe voturi decat Sulfina Barbu.

Votarea a durat 45 de minute.

In competitia pentru cele patru posturi de prim-vicepresedinte au ramas Roberta Anastase, Teodor Baconschi, Gheorghe Flutur, Sorin Frunzaverde si Theodor Paleologu, dupa ce Cristian Boureanu si Constantin Ostaficiuc si-au retras candidaturile.

Cei cinci candidati au luat cuvantul in ordine alfabetica. Prima a vorbit Roberta Anastase. "Astazi echipa PDL merge mai departe, iar de maine trebuie sa ne apucam de lucru pentru ca ne asteapta de indeplinit un prim obiectiv - castigarea alegerilor locale de anul viitor. Este primul nostru obiectiv, primul nostru test, testul votului cetatenilor", a spus Roberta Anastase.

Teodor Baconschi a vorbit despre parteneriatul pe care il are, de sase ani, cu presedintele Traian Basescu dar si despre "obiectivul" de a obtine un milion de voturi din diaspora prin noua lege privind votul prin corespondenta.

Gheorghe Flutur le-a multumit delegatilor pentru eleganta de care au dat dovada. El s-a prezentat ca "un om de echipa". "Pot lucra cu oricine, pun la dispozitia partidului experienta mea din domeniul parlamentar, din domeniul guvernamental si din domeniul administratiei publice locale", a spus Flutur, care a mentionat de asemenea ca este pregatit sa se bata "nu in soapta" cu adversarii politici pentru apararea cauzelor PDL.

Sorin Frunzaverde le-a vorbit delegatilor despre "unitate", iar ultimul care si-a prezentat candidatura - Theodor Paleologu - a glumit din nou, fiind aplaudat fara intrerupere de cei din sala.

"Dragi colegi, luati-va revansa pentru ieri si votati dupa inima. Nu mai repet ce v-am spus ieri. Cred ca n-ati uitat ce v-am spus ieri . Voi face intocmai cum am spus in speech-ul de ieri si multumesc ca mi-ati facut o economie in buget ca nu aveam bani de atata sampanie", a spus Paleologu.

La functia de secretar general au candidat Ioan Oltean si Sulfina Barbu. Cezar Preda s-a retras din cursa.

Emil Boc ramane presedintele Partidului Democrat Liberal

Realegerea lui Emil Boc in fruntea PDL, pas cu pas.Cronologia evenimentelor

 

Tags: pdl, alegeri,


VIDEO PROTVPLUS.RO