Cum ii raspunde ministrul Finantelor Gheorghe Ialomitianu lui Cseke: "Este usor sa demisionezi"

Dată publicare: 05-08-2011 11:13
Dată actualizare: 13-07-2012 03:37


Gheorghe Ialomitianu

Ministrul Finantelor Gheorghe Ialomitianu a raspuns ieri la cateva dintre acuzatiile indirecte, lansate la adresa sa, de catre Cseke Attila. El sustine ca i-a transmis fostului ministru, inainte de rectificare, ca Sanatatea va primi doar 300 de milioane.

"M-a surprins demisia lui, pentru ca nu este normal ca problemele din sanatate sa fie rezolvate luand bani de la investitii si dand la arierate. Multi ministri sunt suparati, este usor sa-ti dai demisia, toti ministrii solicita bani si primesc atat cati sunt", a declarat Gheorghe Ialomitianu.

El a sustinut ca i-a comunicat lui Cseke, inca de anul trecut, ca "trebuie pusa ordine in sistem" pentru ca ministrul Sanatatii sa beneficieze de sustinerea lui.

Ialomitianu a adaugat ca vineri s-a intalnit cu ministrul Sanatatii, Cseke Attila, cat si cu presedintele CNAS, stabilindu-se in urma intalnirii ca pentru sanatate sa fie alocate 300 milioane lei.

De asemenea, ministrul Finantelor a tinut sa sublinieze faptul ca decizia privind rectificarea bugetului a apartinut Guvernului.

"Aproape toti ministrii au cerut fonduri mai mari. (...) Niciun ministru n-a primit sumele solicitate", a mai spus Ialomitianu, care a caracterizat Ministerul Sanatatii drept unul "greu".

Cseke... si nu ti se va da. Cele 4 proiecte pentru care fostul ministru ceruse 4 miliarde de lei

Cum a incercat Boc sa-l intoarca din drum pe Cseke. Controversa CNAS

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO