CTP: „Cum ar fi putut să fie de acord Klaus Iohannis cu acea panaramă de acord?”

ctp

Cristian Tudor Popescu critică acordul încheiat de MAI cu Patriarhia pentru Paștele, afirmând că „este o situație care poate avea consecințe grave, pentru că creează în mintea oamenilor în primul rând confuzie, care duce la neîncredere în autorități.”

 

„Ce să mai creadă oamenii acum, să se ducă, să nu se ducă la biserică?”, a spus gazetarul la Digi 24.

„E foarte grav ce a făcut dl Vela. Ce face Patriarhia nu e de mirare. E vorba de o înțelegere pe sub sfânta masă a acestor două partide: BOR - pe care eu am lăudat-o până acum pentru faptul că a acceptat și promovat măsurile de izolare, dar care acum nu a rezistat ocaziei să smulgă o bucată de capital politic de la credincioși, gând la gând cu bucurie cu dl Orban, dl Vela și alții din PNL”, a continuat CTP.

„Nu știm ce i-a spus dl Vela președintelui că se face. Asta spune dl Vela. Cum ar fi putut să fie de acord președintele Iohannis cu acea panaramă de acord? Pentru că el nu e bun nici pentru credincioși”, a mai spus gazetarul.

Citește și
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

Întrebat dacă ministrul Vela „ar putea plăti cu funcția”, gazetarul a răspuns: „Nu mi s-ar părea nejustificată o astfel de hotărâre. Da, dl Vela ar putea fi înlăturat și nu ar fi rău deloc.”

Președintele Klaus Iohannis a criticat acordul MAI-BOR

 

El a anunţat că va solicita să se revină asupra acordului încheiat între Ministerul Afacerilor Interne şi Biserica Ortodoxă Română privind sărbătoarea Paştelui.

″În cadrul acestei şedinţe, voi solicita premierului Orban şi ministrului de Interne să revină asupra acestui acord, să găsească dacă vor o formulă care respectă principiul ‘Staţi acasă’, care se încadrează perfect în solicitările din decretul care prelungeşte starea de urgenţă şi care, evident, respectă toate ordonanţele militare”, a anunţat şeful statului.

“Dragi români, indiferent ce vă spun unii şi alţii, eu vă spun acelaşi lucru pe care îl spun şi medicii, în frunte cu ministrul Sănătăţii, acelaşi lucru pe care îl spun experţii, acelaşi lucru pe care îl spune Organizaţia Mondială a Sănătăţii: Staţi acasă! Altfel, după sărbători vom avea înmormântări”, a mai spus Iohannis.

Reguli pentru Paște

 

Ministerul Afacerilor Interne a transmis că va ajuta Patriarhia pentru ca Lumina să ajungă la credincioşi în noaptea de Paşte.

Astfel, distribuirea Sfintei Lumini aduse de la Ierusalim în seara zilei de sâmbătă, 18 aprilie, se va face de către voluntarii parohiilor şi echipajele de ordine publică şi patrulele existente în misiune, începând cu ora 20:00. În zonele carantinate Lumina va fi dusă cu ajutorul personalului MAI, de la centrele episcopale la parohiile din împrejurimi.

Vela a mai anunţat că paştile vor fi distribuite credincioşilor în zilele de vineri şi sâmbătă, în intervalul orar 7:00 - 17:00, în toate parohiile, în locuri special amenajate, în afara lăcaşurilor de cult, de către personalul angajat al bisericii şi de către voluntari, cu respectarea măsurilor de protecţie - mască sanitară, distanţă socială - distanţa fiind marcată în faţa locului special amenajat.

Articol recomandat de sport.ro
Primul lucru făcut de Dani Alves, după eliberarea condiționată
Primul lucru făcut de Dani Alves, după eliberarea condiționată
Citește și...
Prima reacție a Patriarhiei după ce Iohannis a cerut să se revină asupra
Prima reacție a Patriarhiei după ce Iohannis a cerut să se revină asupra "așa-zisului acord cu MAI"

Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române (BOR), Vasile Bănescu, afirmă că acordul Patriarhiei Române cu MAI a fost unul "interinstituţional, oficial şi public" şi precizează că "nu Biserica ia deciziile, ea doar le respectă".

Recomandări
Avertisment lansat de Zelenski: Fără ajutorul imediat al SUA, Putin va împinge rapid războiul pe teritoriul NATO
Avertisment lansat de Zelenski: Fără ajutorul imediat al SUA, Putin va împinge rapid războiul pe teritoriul NATO

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski spune că armata ucraineană a reuşit să ţină piept ofensivei ruse din lunile de iarnă, dar avertizează că fără un ajutor urgent în armament din partea Statelor Unite, Ucraina riscă să nu mai poate face faţă.

România a devenit noua obsesie a Rusiei. Declarațiile care spun totul despre tensiunile dintre Moscova și București
România a devenit noua obsesie a Rusiei. Declarațiile care spun totul despre tensiunile dintre Moscova și București

După o perioadă în care și-a concentrat atenția asupra Ucrainei și a Occidentului, mai ales în contextul masacrului din Moscova, dar și al războiului aflat în desfășurare, Rusia a luat în vizor, la nivel declarativ, România.

Ministrul Finanţelor, întrebat cât i-a venit factura la curent: „Nu ştiu de ce a fost o factură destul de mare”
Ministrul Finanţelor, întrebat cât i-a venit factura la curent: „Nu ştiu de ce a fost o factură destul de mare”

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a declarat că a plătit la ultima factură de energie electrică suma de 199 lei şi nu ştie de ce a fost „o factură destul de mare”, în contextul în care nu este un mare consumator de energie.