CTP: „Cum ar fi putut să fie de acord Klaus Iohannis cu acea panaramă de acord?”

ctp

Cristian Tudor Popescu critică acordul încheiat de MAI cu Patriarhia pentru Paștele, afirmând că „este o situație care poate avea consecințe grave, pentru că creează în mintea oamenilor în primul rând confuzie, care duce la neîncredere în autorități.”

 

„Ce să mai creadă oamenii acum, să se ducă, să nu se ducă la biserică?”, a spus gazetarul la Digi 24.

„E foarte grav ce a făcut dl Vela. Ce face Patriarhia nu e de mirare. E vorba de o înțelegere pe sub sfânta masă a acestor două partide: BOR - pe care eu am lăudat-o până acum pentru faptul că a acceptat și promovat măsurile de izolare, dar care acum nu a rezistat ocaziei să smulgă o bucată de capital politic de la credincioși, gând la gând cu bucurie cu dl Orban, dl Vela și alții din PNL”, a continuat CTP.

„Nu știm ce i-a spus dl Vela președintelui că se face. Asta spune dl Vela. Cum ar fi putut să fie de acord președintele Iohannis cu acea panaramă de acord? Pentru că el nu e bun nici pentru credincioși”, a mai spus gazetarul.

Întrebat dacă ministrul Vela „ar putea plăti cu funcția”, gazetarul a răspuns: „Nu mi s-ar părea nejustificată o astfel de hotărâre. Da, dl Vela ar putea fi înlăturat și nu ar fi rău deloc.”

Președintele Klaus Iohannis a criticat acordul MAI-BOR

 

El a anunţat că va solicita să se revină asupra acordului încheiat între Ministerul Afacerilor Interne şi Biserica Ortodoxă Română privind sărbătoarea Paştelui.

″În cadrul acestei şedinţe, voi solicita premierului Orban şi ministrului de Interne să revină asupra acestui acord, să găsească dacă vor o formulă care respectă principiul ‘Staţi acasă’, care se încadrează perfect în solicitările din decretul care prelungeşte starea de urgenţă şi care, evident, respectă toate ordonanţele militare”, a anunţat şeful statului.

“Dragi români, indiferent ce vă spun unii şi alţii, eu vă spun acelaşi lucru pe care îl spun şi medicii, în frunte cu ministrul Sănătăţii, acelaşi lucru pe care îl spun experţii, acelaşi lucru pe care îl spune Organizaţia Mondială a Sănătăţii: Staţi acasă! Altfel, după sărbători vom avea înmormântări”, a mai spus Iohannis.

Reguli pentru Paște

 

Ministerul Afacerilor Interne a transmis că va ajuta Patriarhia pentru ca Lumina să ajungă la credincioşi în noaptea de Paşte.

Astfel, distribuirea Sfintei Lumini aduse de la Ierusalim în seara zilei de sâmbătă, 18 aprilie, se va face de către voluntarii parohiilor şi echipajele de ordine publică şi patrulele existente în misiune, începând cu ora 20:00. În zonele carantinate Lumina va fi dusă cu ajutorul personalului MAI, de la centrele episcopale la parohiile din împrejurimi.

Vela a mai anunţat că paştile vor fi distribuite credincioşilor în zilele de vineri şi sâmbătă, în intervalul orar 7:00 - 17:00, în toate parohiile, în locuri special amenajate, în afara lăcaşurilor de cult, de către personalul angajat al bisericii şi de către voluntari, cu respectarea măsurilor de protecţie - mască sanitară, distanţă socială - distanţa fiind marcată în faţa locului special amenajat.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Ce lovitură! Dublu câștigător de UEFA Champions League, aproape să antreneze în România
NEWS ALERT Ce lovitură! Dublu câștigător de UEFA Champions League, aproape să antreneze în România
Citește și...
Prima reacție a Patriarhiei după ce Iohannis a cerut să se revină asupra
Prima reacție a Patriarhiei după ce Iohannis a cerut să se revină asupra "așa-zisului acord cu MAI"

Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române (BOR), Vasile Bănescu, afirmă că acordul Patriarhiei Române cu MAI a fost unul "interinstituţional, oficial şi public" şi precizează că "nu Biserica ia deciziile, ea doar le respectă".

Recomandări
VIDEO. Cine e tânăra care a condus un transportor blindat Piranha 5 la parada militară din Capitală, sub ochii lui Iohannis
VIDEO. Cine e tânăra care a condus un transportor blindat Piranha 5 la parada militară din Capitală, sub ochii lui Iohannis

La parada națională militară care a avut loc în București, de 1 Decembrie, au defilat nu numai bărbați, ci și femei, care servesc patria cu mândrie și au un rol foarte important în apărarea țării.

Cei doi tineri arhitecți care fac proiectul României viitoare. Bogdan Zaha e în Londra, Claudiu Ionescu, la Iași
Cei doi tineri arhitecți care fac proiectul României viitoare. Bogdan Zaha e în Londra, Claudiu Ionescu, la Iași

Construiesc arhitectura viitorului într-o țară în care haosul imobiliar a fost subiect de discuții interminabile.

Parada de Ziua Națională, văzută dintr-un blindat al Armatei Române. Momentul trecerii pe sub Arcul de Triumf VIDEO
Parada de Ziua Națională, văzută dintr-un blindat al Armatei Române. Momentul trecerii pe sub Arcul de Triumf VIDEO

Ministerul Apărării Naționale a postat imagini inedite de la parada de Ziua Națională a României, care a avut loc vineri, de 1 Decembrie, la Arcul de Triumf din București. Defilarea a fost prezentată și din perspectiva filmată dintr-un blindat.