CTP: Urmașul Guvernului Ceaușist este pentru prima dată înlăturat în chip democratic

10-10-2019 14:59

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a comentat, joi, rezultatul moțiunii de cenzură în urma căreia Guvernul Dăncilă a fost demis, după ce 238 de parlamentari au votat ”pentru”.

”Mă uit pe o televiziune deosebit de prietenă a PSD care tritează galben, mare ”Panică la PSD. Moțiunea a trecut”. Pe ecran, se află personaje cunoscute ca apologeți ai doamnei Dăncilă și Guvernului care se uită numai în pământ de vreo câteva minute.

După semnele astea, se pare că moțiunea a trecut, ceea ce eu nu speram. Vorbeam mai devreme și spuneam că mă îndoiesc, că modul în care a fost susținută, că această moțiune (...) va trece”, a spus gazetarul Cristian Tudor Popescu la PRO TV

Filmul integral al moţiunii de cenzură. Guvernul Dăncilă, demis la diferenţă de 5 voturi

 

Întrebat cine a înclinat balanța, Cristian Tudor Popescu a spus:

”Nu putem ști, UDMR nu știm cum a votat, pentru că, asa cum le e obiceiul, ei vor să cadă mereu în picioare. Dacă moțiunea va trece, ei vor spune ”Domnule, noi am votat cu poporul, am votat cum trebuie”. Dacă nu trecea, au rezervată poziția de negociere în continuare. Tipic pentru ei. Asta este o necunoscută mare, UDM-riștii sunt mulți, nu știm cum au votat. Minoritățile naționale, iarăși, nici acolo nu știm distribuția exactă de voturi”.

”Dar a contat mult, după părerea mea, votul la scenă deschisă al PSD-iștilor. Trei. Simplul fapt că s-au ridicat din bancă și s-au dus acolo, sfidând întreg partidul, asta a fost important pentru cei care au votat după ei, nu neapărat de la PSD”, a mai spus gazetarul. 

”Cu 30 de ani în urmă, partidul, Guvernul Ceaușist a fost înlăturat prin Revoluție. Revoluția e sălbatică. E fără reguli și e contestabilă șia  fost contestată în ani. Însă acum, în 2019, urmașul Guvernului Ceaușist, Guvernul Dăncilă, este pentru prima dată înlăturat în chip democratic, incontestabil, prin vot.

Acesta este un lucru extrem de important, după ce s-a întâmplat în 26 mai. Depinde esențial de forțele de opoziție. Ce se va întâmplă în continuare în legătură cu PSD-ul. Dacă (forțele din opoziție, n. red.) vor reuși să ofere o soluție viabilă oamenilor care nu sunt cuplați la ceea ce au văzut.

(...) Acum, ștergem tot ce s-a întâmplat și rămâne faptul. Urmașul Guvernului ceaușist, Guvernul ăsta este dărâmat, este demis. Depinde de Opoziție ca partidul să fie eliminat din prim-planul scenei politice, pentru ani mulți, până când va lua naștere un Partid Social Democrat adevărat”, spune Cristian Tudor Popescu. 

Moţiunea de cenzură a fost intitulată “Ca să reconstruim România, Guvernul Dăncilă trebuie demis de urgenţă!”

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

 


VIDEO PROTVPLUS.RO