De ce crede CTP ca Basescu este greu de suspendat, chiar daca USL controleaza camerele Parlamentului

03-07-2012 22:53

"Nu as defini aceste evenimente ca pe o lovitura de stat", i-a spus editorialistul gandul.info Cristian Tudor Popescu, Andreei Esca, marti seara, la Stirile ProTv de la ora 19:00.

"E vorba de o lovitura de popor, nu de o lovitura de stat, pentru ca se bazeaza, asa cum nu inceteaza sa o declare liderii USL, pe popor. (...) cu sprijinul popular in spate, care nici macar nu este un sprijin in primul rand pozitiv, este vorba despre valul de ura la adresa lui Traian Basescu si a PDL-ului, pe care s-a votat la alegerile din 10 iunie", a declarat Cristian Tudor Popescu

Citeste si:

Ziua cutitelor lungi in Parlament. Blaga, Anastase si Avocatul Poporului, revocati. Urmeaza Basescu

Crin Antonescu este noul presedinte al Senatului. Vasile Blaga a fost revocat si face contestatie

PDL anunta proteste la ambasadele statelor membre UE fata de "suspendarea statului de drept"

Basescu: "Cer premierului sa inceteze imediat actiunile impotriva institutiilor statului roman"

Ioan Oltean: "Abuz fara precedent. Sedinta pentru care este acuzata Roberta a fost condusa de mine"

Roberta Anastase a fost revocata. Valeriu Zgonea este noul presedinte al Camerei Deputatilor


"Actiunile pe care le intreprinde USL-ul, de felul desfiintarii comisiei care a declarat ca plagiat teza lui Victor Ponta, confiscarea, capturarea Monitorului Oficial, schimbarea Avocatului Poporului si, in primul rand, atacarea Curtii Constitutionale, cu scopul de a o intimida si desfiinta, in ultima instanta, acestea sunt actiuni cu caracter totalitar, fara discutie. In schimb, inlaturarea domului Blaga si a doamnei Anastase de la conducerea camerelor este un lucru care nu intereseaza prea mult pe nimeni, pentru ca acestea sunt posturi targuite intotdeauna politic, de peste 20 si ceva de ani, posturi care au fost tinta unor rafuieli politice si ca vor pleca de acolo domnul Blaga si doamna Anastase, asa cum au venit, nu va avea mare efect. Ar fi trebuit, dupa parerea mea, ca dansii sa-si dea demisia din aceste functii targuite, de indata ce si-au pierdut majoritatea in Parlament si nu sa se agate de functii, incercand sa-l concureze pe Mircea Geoana", a mai spus jurnalistul.

"In cazul suspendarii lui Traian Basescu, lucrurile stau altfel decat la Senat si la Camera Deputatilor. Aici e vorba despre o majoritate noua care s-a format si care isi schimba pana la urma sefii de sedinta. Traian Basescu este alesul prin vot popular. Nu poate fi suspendat nici daca ar vrea Traian Basescu sa plece de acolo. Doar daca isi da demisia, dar daca vrea sa fie suspendat ii e si lui greu sa gaseasca un motiv plauzibil in fata intregii lumi. (...) Potrivit Constitutiei, motivul nu poate fi decat inalta tradare si incapacitate de exercitare a functiei. (...) Cu suspendarea e greu din punct de vedere democratic", a incheiat Cristian Tudor Popescu.


VIDEO PROTVPLUS.RO