Roberta Anastase a fost revocata. Valeriu Zgonea este noul presedinte al Camerei Deputatilor

03-07-2012 15:58


Roberta Anastase

Liderul grupului parlamentar al PSD din Camera, Valeriu Zgonea, a fost propus, marti, pentru a prelua functia de presedinte al acestui for legislativ, dupa ce Roberta Anastase a fost revocata, prin hotararea plenului.

22:30 Candidatura lui Zgonea este supusa votului plenului Camerei.

Votul este cu buletine.

Zgonea a fost singura nominalizare pentru functia de presedinte al Camerei.

22:15 Roberta Anastase a fost revocata, marti seara, din functia de presedinte al Camerei Deputatilor.
 

22:00 Deputatii voteaza, la ora transmiterii acestei stiri, cu buletine, hotararea de revocare a presedintelui Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, in conditiile in care grupul UDMR a anuntat ca nu participa la vot.

Fiind vorba despre persoane, votul este facut pe baza buletinelor de vot.

Sedinta de plen este condusa de catre deputatul PSD Florin Iordache.

Deputatul PNL Eugen Nicolaescu a precizat ca hotararile Camerei se iau cu jumatatea deputatilor prezenti, in conditii de cvorum asigurat.

Nicolaescu a spus ca, in aceste conditii, cvorumul este de 156, iar o hotarare poate fi adoptata cu 79 de voturi.
Roberta Anastase nu se afla in sala de plen.

21:30 Sedinta extraordinara a plenului Camerei Deputatilor in care se discuta revocarea Robertei Anastase din functia de presedinte a acestui for legislativ a inceput, marti, dupa ce Comisia Juridica a finalizat raportul privind sesizarea USL impotriva acesteia.

Sedinta este prezidata de deputatul PSD Florin Iordache, asistat de Nicolae Mircovici.

Liderul deputatilor PSD, Valeriu Zgonea, a anuntat, marti seara, ca Biroul Permanent al acestui for a decis convocarea plenului Camerei Deputatilor pentru revocarea din functie a presedintelui acestei Camere, Roberta Anastase, urmand alegerea unui nou presedinte.

"Noua din cei 13 membri ai Biroul Permanent au votat in unanimitate introducerea pe Ordinea de zi a unei noi sesiuni extraordinare, de la 21.15 a propunerii Comisiei juridice de revocare a presedintelui Camerei Deputatilor. Daca aceste propunere va trece de plenul Camerei Deputatilor, pe cale de consecinta grupurile parlamentare vor propune alte formule pentru conducerea Camerei Deputatilor", a anuntat Zgonea.
El a spus ca toate grupurile parlamentare au fost prezente, mai putin PDL.

"In acest moment, toate grupurile parlamentare, mai putin PDL, au fost prezente, stenograma sedintei a fost facuta. A fost trimisa Monitorului Oficial pentru publicare noua sesiune extraordinara a Camerei Deputatilor in aceasta seara", a sustinut Zgonea.

20:00 Nicolaescu a precizat ca, in acest moment, la Comisia juridica se dezbate raportul privind revocarea din functie a Robertei Anastase.

"Va rog sa ramaneti pe loc ca sa putem face urmatoarea sesiune extraordinara", a spus Nicolaescu.

La momentul transmiterii acestei stiri, Roberta Anastase a parasit plenul Camerei, iar deputatii prezenti la sesiunea extraordinara declarata inchisa de aceasta asteapta raportul Comisiei juridice privind revocarea acesteia din functie.

De la sedinta conducerii Camerei lipsesc reprezentantii PDL.
In schimb, UDMR este reprezentat la sedinta.

Eugen Nicolicea (UNPR) a confirmat ca Biroul permanent va discuta despre solicitarea USL de revocare a Robertei Anastase.

Citeste si:

Ziua cutitelor lungi in Parlament. Blaga, Anastase si Avocatul Poporului, revocati. Urmeaza Basescu

Crin Antonescu este noul presedinte al Senatului. Vasile Blaga a fost revocat si face contestatie

PDL anunta proteste la ambasadele statelor membre UE fata de "suspendarea statului de drept"

CTP: "Basescu este ales prin vot popular. Cu suspendarea e greu din punct de vedere democratic"

Basescu: "Cer premierului sa inceteze imediat actiunile impotriva institutiilor statului roman"

Ioan Oltean: "Abuz fara precedent. Sedinta pentru care este acuzata Roberta a fost condusa de mine"


USL a depus la Biroul Permanent al Camerei solicitarea de a convoca la ora 19.00 o sesiune extraordinara a Camerei in care sa se discute raportul comisiei juridice privind sesizarea USL in ceea ce o priveste pe Roberta Anastase si acuzatiile de frauda care i s-au adus privind numararea voturilor.

Liderul deputatilor PSD, Valeriu Zgonea, a declarat, marti, ca USL a depus la Biroul Permanent cererea de covnvocare a unei sesiuni extraordinare pentru ora 19.00.

El a aratat ca aceasta sesiune extraordinara va avea pe ordinea de zi un singur punct - referitor la dezbaterea si votul raportului Comisiei juridice privitor la sesizarea facuta de USL impotriva presedintelui Camerei. Roberta Anastase. legata in principal de acuzatiile de frauda care i se aduc la votul la Legea pensiilor, din septembrie 2010.

Surse din USL au declarat ca Valeriu Zgonea ar urma sa fie numit presedinte al Camerei dupa revocarea Robertei Anastase.

 

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO