Crin Antonescu: Motiunea de cenzura urmeaza sa fie depusa in jurul datei de 13 mai

08-05-2014 08:44


Antonescu

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, ca in acest moment exista un numar suficient de semnaturi pentru depunerea motiunii de cenzura, 15 parlamentari PPDD angajandu-se sa o semneze alaturi de PNL.

El a precizat ca motiunea va fi depusa in jurul datei de 13 mai.

"In privinta motiunii de cenzura, au inceput colegii mei discutiile cu reprezentantii celorlalte partide din opozitie, aceste discutii se desfasoara in continuare, in acest moment exista un numar suficient de semnaturi oricum, pot sa confirm faptul ca 15 parlamentari ai PPDD au angajat semnarea motiunii de cenzura, alaturi de PNL", a precizat Antonescu.

Liderul liberal a mentionat, de asemenea, ca, din declaratiile reprezentantilor PDL, si acestia "in principiu sunt gata sa sustina o motiune de cenzura", el aratand ca sunt discutii asupra textului. Potrivit lui Antonescu, calendarul motiunii ar fi depunerea acesteia in jurul datei de 13 mai, dezbaterea si votarea putand avea loc in jurul datei de 20 mai.

Motiunea de cenzura poate fi initiata de cel putin o patrime din numarul total al deputatilor si senatorilor. Adoptarea unei motiuni de cenzura presupune votul majoritatii deputatilor si senatorilor.

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO