CV-ul noului ministru al Educatiei, Corina Dumitrescu, contine greseli gramaticale


Ultimul update: Miercuri 07 Noiembrie 2012 05:54
Data publicarii: Miercuri 02 Mai 2012 19:38
Categorie: Stiri Politice

Un CV bine documentat, dar si bun de corectat a fost depus la Senat, cu 3 ani in urma, de rectorul Corina Dumitrescu, propusa acum pentru functia de ministru al Educatiei.

Documentul, semnat personal de profesorul universitar, contine numeroase erori - de la lipsa spatiului intre cuvinte si dezacorduri, pana la scrierea gresita a numelui universitatii in care dascalul a urmat cursuri de perfectionare.

Daca CV-ul a fost scris personal de actualul rector al Universitatii Dimitrie Cantemir sau de un delegat nu se stie. Cert este ca a fost semnat, asadar confirmat, chiar de Corina Dumitrescu.

Gasim insa erori vanate insistent de dascali si la primele clase primare. De pilda, "innot", scris cu dublu "n". Apare in document la capitolul alte competente. Dublarea consoanei se face doar cand cuvantul de baza incepe tot cu "n".

Apoi, un acord nemotivat: sintagma ce defineste calificarea preuniversitara a semnatarei este bacalaureat la sectia "reala", in loc de "sectia real".

Mai jos in CV, doamna profesor aminteste si de cursurile facute la Universitatea Stanford, insa, in ciuda timpului petrecut acolo, ortografia numelui acestei institutii este incorecta. Pentru conformitate, Stanford este fara "d" in mijlocul cuvantului.

Urmatoarele doua erori tin mai degraba de lipsa unei corecturi ulterioare. E nevoie de inca o lectura ca sa citesti "Teoria izvoarelor Dreptului" si "asupra institutiei sanctiunii", asta dupa ce pui la locul lor literele lipsa.

In fine, si numele lui Jean Monnet, politicianul arhitect al Uniunii Europene, este scris, in CV, cu un "n" in minus fara de varianta originala.

CV-ul a fost depus de Corina Dumitrescu in 2008 la Senat, atunci cand doamna rector a fost propusa pentru un loc in Consiliul Superior al Magistraturii.

Ministri nominalizati in Guvernul Ponta, suspecti de incompatibilitate: Diaconu, Alistar, Dumitrescu
Cine este Corina Dumitrescu, ministrul Educatiei in Guvernul Ponta
Ministrul Traian Igas: Nicio localitate nu este
VIDEO PROTVPLUS.RO