"Mai multi ministri pentru a satisface clientela politica". Reactia PDL la varianta propusa de Ponta


Ultimul update: Joi 28 Iunie 2012 09:53
Data publicarii: Miercuri 02 Mai 2012 19:13
Categorie: Stiri Politice

Cum era de asteptat, abia intrati in opozitie, democrat liberalii au si lansat o ploaie de critici la adresa formulei de Guvern propusa de Victor Ponta.

 

Schimbarea structurii guvernului - decisa de Victor Ponta - are in vedere crearea unor posturi de ministri delegati, care sa se ocupe de domenii specifice. Astfel ca premierul desemnat vrea o mai buna relatie Executiv - Parlament, iar de asta ar trebui sa se ocupe PSD-istul Mircea Dusa.

Si sindicalistului Liviu Pop i s-a facut loc intr-un viitor cabinet, acesta fiind insarcinat cu dialogul social. Iar Victor Alistar va trebui sa asigure o mai buna comunicare a Guvernului cu societatea civila, in timp ce Lucian Isar va raspunde in fata lui Ponta pentru relatia Cabinetului cu Mediul de afaceri.

In plus, noua structura Romsilva a fost desprinsa de la Ministerul Mediului ca sa apartina acum de Ministerul Agriculturii.

''Parerea mea despre Guvernul propus este proasta. Pleaca la drum cu un numar mai mare de ministere in conditiile in care cheltuielile trebuie sa fie taiate. Vad ca inventam tot felul de ministri si ministere'' spune Sever Voinescu, purtator de cuvant al PDL.

Ioan Oltean, Secretarul general al PDL, crede ca ''a crescut numarul de ministri ca sa dea satisfactie intereselor persoanele ale celor doua partide"

Luni, ministrii guvernului Ponta vor fi audiati in comisii, dupa care in plenul Legislativului vor cere votul de investitura.

 

Tags: pdl, ioan oltean,

VIDEO PROTVPLUS.RO