Corina Cretu in PE: Noi am trait jumatate de secol in comunism si din cauza tradarii Occidentului

Dată publicare: 13-10-2011 15:04
Dată actualizare: 29-10-2012 12:21


Corina Cretu

Europarlamentarul PSD Corina Cretu crede ca Estul Europei a trait jumatate de secol in comunism si din cauza tradarii si lasitatii Occidentului. Ea a facut aceste declaratii in Parlamentul European.

Mai mult, europarlamentarul Corina Cretu a spus la Bruxelles ca "proiectul integrarii europene este blocat de realitati electorale penibile pentru democratii considerate avansate".

"Noi, cei din Est, am trait jumatate de secol in comunism si datorita tradarii si lasitatii Occidentului. Lectia de umilinta pe care ne-o servesc unele vechi state membre ne aminteste acest lucru si, probabil, ne va vindeca de iluzia intoarcerii intr-o matca a normalitatii. Asadar, fiti pe pace: cum am supravietuit Uniunii Sovietice, vom supravietui si intr-o Uniune Europeana tot mai indepartata de visul fondatorilor ei", a declarat Corina Cretu, conform unui comunicat de presa, citat de Mediafax..

Vicepresedintele PSD a mai spus ca este imbucurator ca Parlamentul European ramane un promotor al ideii europene si este solidar cu cele doua state membre.

"Dar ma tem ca nu e cazul sa ne facem iluzii intr-o Europa tot mai captiva a egoismelor nationale promovate de dreapta populista", a afirmat europarlamentarul PSD, calificand ca "dezolant" faptul ca atat constructia, cat si spiritul european "se clatina primejdios de la prima incercare serioasa".

Dezbaterea din plen a precedat votul de astazi asupra unei noi rezolutii, prin care PE isi reafirma sprijinul pentru aderarea celor doua state, Romania si Bulgaria, la Spatiul Schengen.

Rezolutia a fost initiata de Marian Jean Marinescu (PDL) si se bucura de sustinerea a cinci grupuri din PE, respectiv de o majoritate larga.

O a doua rezolutie - care propune amanarea aderarii celor doua state - a fost de asemenea formulata de doi eurodeputati extremisti. Ea nu intruneste sprijinul necesar din partea formatiunilor politice astfel incat cel mai probabil nu va fi supusa votului.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO