Consultari la Cotroceni intre Iohannis si partidele parlamentare. Ironia lui Dragnea: "Bucurati-va de ele cat mai puteti"

×
Codul embed a fost copiat

Trei legi pentru securitatea cibernetica ar putea fi adoptate de Parlament pana in vara. Asta au anuntat de la Cotroceni partidele politice chemate la consultari de presedintele Klaus Iohannis.

UPDATE 14:00 Klaus Iohannis va continua miercuri consultarile cu partidele parlamentare, potrivit Agerpres.

UPDATE 13:00 Cele mai importante modificari discutate la consultari ar viza cumpararea cartelelor prepaid pe baza buletinului de identitate si restrangerea unor drepturi ale utilizatorilor de internet pentru cresterea sigurantei in mediul virtual.

Liviu Dragnea: "In ceea ce priveste cartelele prepaid: pentru noi este foarte important ca cetatetanii sa aiba protejate datele personale. Chiar daca cetatenii isi dau datele atunci cand cumpara o cartela prepaid, trebuie sa ne asiguram ca nu oricine poate avea acces la aceste date, doar in baza unui mandat de la judecator. Bucurati-va de ele cat mai puteti!"

Alina Gorghiu, copresedintele PNL: "PNL a agreat sa participam, alaturi de reprezentantii celorlalte partide, in comisia care va elabora aceste legi. Ne dorim un echilibru intre respectarea dreptului la viata privata al cetatenilor si siguranta nationala."

Citește și
cover prima Ziua Internationala a Romilor, rasism
Reactie internationala la mesajele rasiste scrise pe un cort din Bucuresti. Avertismentul Bancii Mondiale privind romii
Nu s-au omorât cu munca, dar au încasat lunar peste 7.000 de euro. Politicienii români cu activitate discretă în Parlamentul European

UPDATE 11:00 Presedintele Klaus Iohannis a discutat cu PSD despre proiectul cartelelor pre-paid si limitari ale internetului, transmite coresepondentul Stirile ProTV Mihai Peticila.

 

Consultările de la Cotroceni pe legile siguranței naționale au început cu PSD. Președintele nu a arătat proiectele de...

Posted by Mihai Peticilă on Tuesday, April 12, 2016

 

 

 Marti sunt asteptati la consultari reprezentantii PSD, de la ora 10,00, PNL - de la ora 11,00, UDMR - de la ora 12,00, iar miercuri cei de la UNPR - de la ora 10,00, ALDE - de la ora 11,00, grupul parlamentar al minoritatilor - de la ora 12,00.

Fiecare delegatie poate fi formata din maximum cinci persoane.

- Partidul Social Democrat va participa la consultarile de la Cotroceni cu un mandat foarte clar pe tema legilor sigurantei nationale si cu o delegatie formata din cinci membri, condusa de liderul social-democratilor, Liviu Dragnea, a anuntat saptamana trecuta presedintele interimar al PSD Bucuresti, Gabriela Firea. Din delegatia PSD, condusa de Liviu Dragnea, mai fac parte: presedintele executiv al partidului, Valeriu Zgonea, vicepresedintii Mihai Tudose si Georgian Pop, precum si Sorin Grindeanu, fost ministru al Comunicatiilor.

- Delegatia PNL la consultari va fi formata din copresedintii partidului - Alina Gorghiu si Vasile Blaga -, secretarul general Ilie Bolojan, prim-vicepresedintele formatiunii Catalin Predoiu si purtatorul de cuvant al liberalilor, Ionut Stroe.

Stroe a afirmat recent ca imbunatatirea legislatiei securitatii nationale a devenit un obiectiv pentru intreaga clasa politica, mai ales in contextul permanentei amenintari teroriste cu care se confrunta Europa si, implicit, Romania.

"Partidul National Liberal intampina prin urmare, cu toata deschiderea si responsabilitatea, invitatia presedintelui Klaus Iohannis de a participa la consultari pe aceste teme. Este un gest corect si firesc, mai ales in contextul actual european in care toate societatile democratice sunt constiente de pericolul si amenintarile la adresa sigurantei. Ultimele evenimente de la Bruxelles, permanenta amenintare terorista cu care se confrunta Europa si, implicit, si tara noastra atrag o evidenta necesitate de reevaluare a politicilor de securitate la nivel european", a sustinut Stroe.

- Presedintele UNPR, Valeriu Steriu, a confirmat participarea unei delegatii a partidului la consultarile convocate de presedintele Klaus Iohannis cu privire la legile sigurantei nationale, adaugand ca formatiunea sa va avea "in mod sigur cateva puncte de completat" la aceste legi.

- Si liderul UDMR, Kelemen Hunor, a precizat ca formatiunea sa va participa la consultarile de la Cotroceni.

"Eu cred ca in orice situatie aceasta disputa securitate vs libertate nu trebuie sa ne duca in directia in care libertatea sau drepturile fundamentale vor fi sacrificate. Securitatea este importanta pentru fiecare cetatean, pentru fiecare comunitate, pentru fiecare tara, mai ales cand exista amenintari de genul de care, din pacate, se loveste toata Europa si nu numai. Dar nu putem sacrifica pe altarul securitatii tot ce inseamna drepturile fundamentale si libertatile fundamentale. Trebuie gasita o solutie prin care se poate asigura securitatea fiecarui cetatean si securitatea comunitatii", a mentionat Kelemen Hunor.

- Delegatia ALDE la consultarile cu seful statului va fi condusa de copresedintii Calin Popescu-Tariceanu si Daniel Constantin. Din delegatie vor mai face parte Teodor Melescanu, alaturi de liderii celor doua grupuri parlamentare de la Senat si Camera Deputatilor - Daniel Barbu si Bogdan Ciuca.

Articol recomandat de sport.ro
Dinamo și FC U Craiova, cu un picior și jumătate în Liga 2! Cum se mai pot salva de la retrogradare
Dinamo și FC U Craiova, cu un picior și jumătate în Liga 2! Cum se mai pot salva de la retrogradare
Citește și...
Administratia Prezidentiala a cheltuit o treime din bugetul sau pe 2016. Cat au costat vizitele lui Iohannis in afara tarii
Administratia Prezidentiala a cheltuit o treime din bugetul sau pe 2016. Cat au costat vizitele lui Iohannis in afara tarii

17 milioane de lei. Atat a cheltuit admninistratia Prezidentiala in primele trei luni ale acestui an, potrivit datelor publicate de Ministerul de Finante.

Reactie internationala la mesajele rasiste scrise pe un cort din Bucuresti. Avertismentul Bancii Mondiale privind romii
Reactie internationala la mesajele rasiste scrise pe un cort din Bucuresti. Avertismentul Bancii Mondiale privind romii

Mai multi membri ai Guvernului, consilierul prezidential Laurentiu Sefan si presedintele CNCD, Asztalos Csaba Ferenc, s-au declarat socati de mesajele rasiste ce au fost scrise, in noaptea de vineri spre sambata, pe un cort din centrul Capitalei.

Klaus Iohannis a aprobat propunerile de numire a 19 ambasadori. In ce state ne vor reprezenta
Klaus Iohannis a aprobat propunerile de numire a 19 ambasadori. In ce state ne vor reprezenta

Presedintele Klaus Iohannis a aprobat propunerile de numire a 19 ambasadori ai Romaniei, intre care se numara fostul purtator de cuvant al MAE Brandusa Predescu pentru postul din Olanda si secretarul de stat Carmen Burlacu pentru Cehia.

Recomandări
Israelul bombardează intens orașul Rafah, după ce Hamas a acceptat o propunere pentru un armistiţiu în Gaza. VIDEO
Israelul bombardează intens orașul Rafah, după ce Hamas a acceptat o propunere pentru un armistiţiu în Gaza. VIDEO

Armata israeliană efectuează luni seara bombardamente intense asupra estului oraşului Rafah, după anunţul Hamas că a acceptat o propunere înaintată de Egipt şi Qatar pentru un armistiţiu cu Israelul în Fâşia Gaza.

NATO, UE şi SUA condamnă exerciţiile nucleare
NATO, UE şi SUA condamnă exerciţiile nucleare "iresponsabile" ruseşti. Moscova speră să calmeze spiritele

NATO, UE şi SUA au calificat luni drept iresponsabile exerciţiile militare pentru folosirea unor arme nucleare tactice anunţate mai devreme de Moscova.

Intrarea în Uniunea Europeană a avut un efect spectaculos pentru România. Avem același nivel de trai ca al Ungariei
Intrarea în Uniunea Europeană a avut un efect spectaculos pentru România. Avem același nivel de trai ca al Ungariei

Intrarea în Uniunea Europeană a avut un efect spectaculos pentru România, dar şi pentru celelalte țări din Europa Centrală și de Est.