Constantin: Am scris conducerii PNL in 28 martie privind functionarea ACD, nu am primit un raspuns

Dată publicare: 21-06-2013 13:48
Dată actualizare: 24-06-2013 00:31


Daniel Constantin

Liderul conservator Daniel Constantin a declarat, referitor la anuntul facut dupa sedinta de joi a PC, ca exista "o stare de regret" in privinta nefunctionarii ACD.

Conducerea PC considera ca protocolul aliantei cu PNL, ACD, nu functioneaza si a anuntat ca pe viitor pozitiile PC sunt ale partidului, care face parte din USL ca partid distinct. Precizarile au fost facute joi de Bogdan Ciuca, el adaugand ca nu va fi rupt si nici denuntat acest protocol.

"Ieri (joi - n.r.) a fost o pozitie a domnului Bogdan Ciuca, asa cum cunoasteti Bogdan Ciuca este purtator de cuvant al Partidului Conservator, iar pozitia pe care a sustinut-o Bogdan Ciuca este practic o constatare, care a fost facuta in Biroul Executiv al Partidului Conservator si o constatare care pe mine nu m-a surprins si nu stiu de ce ar fi surprins pe cineva, pentru ca se stia de foarte mult timp ca exista o stare de nemultumire ca sa spun asa. Pentru mine, daca vreti, este mai mult un regret al faptului ca un proiect politic care se dorea a fi unicul reprezentant al fortelor de dreapta in Romania, asa cum a inceput el, nu functioneaza asa cum ne-am fi dorit", a spus Constantin, intr-o conferinta de presa.

Presedintele PC a adaugat ca toate aceste declaratii "nu au niciun efect asupra USL si nici din punct de vedere legal asupra ACD", el argumentand ca nu poate fi pus in pericol "un proiect la care romanii tin foarte mult".

"Insa, exista aceasta stare ... nu a fost o amenintare, asa cum s-a spus, nu a fost o nemultumire, este o stare de regret ca nu functioneaza si de ce spun ca nu trebuia sa surpinda pe nimeni, pentru ca am discutat in nenumarate randuri cu colegii din PNL aceste lucruri. Mai mult decat atat, am si trimis o scrisoare catre conducerea PNL inca din data de 28 a III-a 2013 in care anuntam ca sunt anumite probleme si ca ar fi bine sa avem o reuniune de urgenta sa clarificam toate aceste probleme.

Intrucat din 28 a III-a pana in prezent nu am primit niciun raspuns, am considerat ca intr-adevar ... in aceasta scrisoare, noi spuneam ca exista probleme de functionare, de nerespectare a protocolului din ACD si ar fi bine sa remediem aceste probleme. intrucat nu am primit niciun raspuns, am considerat ca acest protocol intr-adevar nu functioneaza si ca atare...Repet, nu vrem sa cream si nu a vrem sa amplificam aceasta discutie, dar pur si simplu cred ca este foarte important si pentru noi, dar si pentru PNL ca de acum inainte toate lucrurile sa fie discutate de fiecare in numele fiecarui partid", a continuat el.

Constantin a mentionat ca o alta chestiune este legata de faptul ca nu exista protocol de functionare in ACD intre PNL si PC in 28 de judete din 41. "Din acest punct de vedere, nu cred ca putea sa mire pe cineva o astfel de pozitie", a adaugat el.

"Noi aceasta am vrut si vrem in continuare sa rezolvam aceste probleme de comunicare. Repet, noi am transmis chiar si scris, cu toate ca nu prea este uzual in USL, lucrurile s-au rezolvat altfel decat scris si cred ca se vor rezolva in continuare altfel decat scris pentru ca este un proiect prea important. Dar, repet, nu s-a putut avea o discutie asezata pe aceasta tema si din acest motiv am considerat ca este bine sa ne exprimam regretul, nu amenintare, nu nemultumire, ci regretul si oarecum sa degrevam si PNL de o greutate, anume aceea de a discuta, de a semna protocoale de colaborare in atatea judete din tara cu Partidul Conservator", a mai spus Constantin.

Liderul PC a fost totodata intrebat daca au existat unele tensiuni si in legatura cu numirile in ASF.

"Nu, aici este o exagerare. Sigur ca si acolo a contat pozitia pe care au avut-o cei care formeaza USL, dar este doar un punct foarte mic. Este doar o picatura, daca vreti, in pahar, pentru ca au fost mai multe probleme despre care nu vreau sa discutam, pentru ca nu vreau sa punem sub nicio forma sub semnul intrebarii un proiect atat de important. La ASF sigur ca ne-am pus si noi intrebare, si nu noi, dar cred ca si electoratul si membrii Partidului Conservator atat cati sunt ei, si-au pus intrebarea de ce in acesta formula extrem de importanta, este o autoritate in care cu totii ne-am pus incredere si cu totii ne-am luat o raspundere, pentru ca nu este usor sa iti asumi ca si guvernare, ca si coalitie de guvernare infiintarea unei structuri atat de importante pentru toti cetatenii. Ca atare, ne-am pus intrebarea ce de in aceasta structura cineva cu experienta, poate cea mai importanta experienta de 17 ani, nu si-a avut locul. Acesta a fost sensul. Dar, repet, nu acesta este motivul pentru care am avut o pozitie nu de suparare, doar de regret ca nu am putut sa facem sa functioneze un proiect politic important", a precizat el.

Purtatorul de cuvant al PC, Bogdan Ciuca, a declarat, joi, dupa sedinta Biroului Executiv al partidului, ca din discutiile avute privind activitatea in plan local s-a constatat ca protocolul cu ACD fizic nu functioneaza.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO