Conflict in PSD Iasi: 56 de primari au semnat pentru schimbarea lui Mihai Chirica. Acesta sustine ca lista e falsificata

Mihai Chirica, primar Iasi - FOTO INQUAM

Dupa ce primarul PSD de Iasi a criticat liderii social-democrati pentru promovarea OUG 13, partidul trece la contra-atac.

Un numar de 56 de primari PSD din judetul Iasi solicita conducerii partidului, printr-o scrisoare adresata liderului Liviu Dragnea, schimbarea lui Mihai Chirica de la sefia organizatiei judetene a PSD Iasi, pe motiv ca a adus prejudicii grave partidului prin declaratiile facute in ultima perioada.Cei 56 de edili au trimis o scrisoare catre presedintele PSD, Liviu Dragnea, in care isi arata sprijinul atat fata de Guvernul Grindeanu, cat si fata de conducerea nationala a PSD.

Totodata, primarii PSD de Iasi solicita schimbarea lui Mihai Chirica de la conducerea organizatiei judetene a filialei. ”Ne delimitam in totalitate de cele declarate de presedintele interimar al organizatiei judetene Iasi a PSD. Ne declaram sustinerea atat fata de guvernul condus de Sorin Grindeanu cat si fata de conducerea centrala a partidului si de presedintele Liviu Dragnea. Propunem retragerea delegarii pentru functia de pesedinte interimar al organizatiei judetene a domnului primar Mihai Chirica, cu pastrarea calitatii de membru PSD”, se arata in scrisoarea semnata de cei 56 de edili PSD din judetul Iasi. Acestia mai spun ca Mihai Chirica a adus prejudicii grave la adresa PSD, prin declaratiile critice facute in ultima perioada la adresa conducerii partidului. PSD are 63 de primari in judetul Iasi.

Liderul PSD Iasi, Mihai Chirica, sustine insa ca pe lista celor 56 de primari PSD Iasi care cer conducerii partidului schimbarea sa de la conducerea filialei judetene exista si semnaturi false, adaugand ca primarii PSD au fost influentati de catre Codrin Stefanescu, secretarul general adjunct al PSD, sa faca acest gest. "Sunt si semnaturi false acolo, si nume care s-au strecurat. Pana la urma, un lucru este cert, nu trebuie sa condamn pe nimeni, pentru ca eu am fost cel care am deschis acest val al democratiei in exprimare in PSD, nu-mi este de fiecare data favorabil, dar sunt consecvent si voi continua sa promovez valorile social-democratiei europene. Prin urmare, nu cred ca am gresit si voi continua sa fiu cat se poate de atasat de aceasta ideologie”, a declarat presei liderul PSD Iasi, Mihai Chirica.

El mai spune ca "atunci cand esti la guvernare nu vinzi chiar orice si nu faci chiar totul pentru bani”. "Nu am avut niciun fel de atitudine impotriva partidului, ii inteleg si pe colegii care se simt oarecum marginalizati in Parlament pentru ca la Iasi a iesit un lider care a spus ca lucrurile nu merg bine. Ceea ce ma surprinde foarte mult este ca pe unii colegi de-ai mei, la care tin foarte mult, i-a invins Codrin Stefanescu. E un act de recul, un masiv act de recul in ceea ce priveste imaginea PSD si probabil va trebui sa reparam si acest lucru in timp”, a mai declarat Mihai Chirica.

Citește și
Mihai Chirica
Mihai Chirica, "incurajat" sa-si dea demisia din PSD. "Va asigur ca nu voi face asta." Ce ii reproseaza colegii de partid
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

Scrisoarea adresata de primarii PSD conducerii partidului a fost prezentata vineri, intr-o conferinta de presa sustinuta la sediul PSD Iasi de catre primarul comunei Schitu Duca, Mihai Mihalache, deputatul Vasile Citea si presedintele Consiliului Judetean Iasi, Maricel Popa. Edilul PSD de Schitu Duca a spus ca demersul primarilor PSD este sustinut si de patru din cei noua parlamentaride Iasi ai PSD.

Tot vineri, primarul PSD al comunei iesene Holboca, Gheorghe Stefurac, a anuntat ca nu este de acord cu retragerea sprijinului politic in cazul presedintelui interimar al PSD Iasi, Mihai Chirica, spunand ca nu aproba o astfel de actiune si ca acum partidul trebuie sa se concentreze ”pe actul de guvernare” si sa recastige increderea electoratului ”prin actiuni concrete”.

 

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
Citește și...
Liviu Dragnea anunta ca PSD va vota respingerea OUG 13:
Liviu Dragnea anunta ca PSD va vota respingerea OUG 13: "Din punctul meu de vedere este un subiect inchis"

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a anuntat ca parlamenarii social-democrati vor vota Legea de respingere a OUG 13/2017.

Mihai Chirica,
Mihai Chirica, "incurajat" sa-si dea demisia din PSD. "Va asigur ca nu voi face asta." Ce ii reproseaza colegii de partid

Incep sa se agite apele in PSD. "Nu sunt multumit de modul in care Liviu Dragnea conduce partidul", asta declara primarul Iasiului si vicepresedinte al partidului, Mihai Chirica.

Primarul Iasiului, despre cazul in care OUG 14 ar fi respinsa in Parlament:
Primarul Iasiului, despre cazul in care OUG 14 ar fi respinsa in Parlament: "Ar fi o sinucidere in masa pentru PSD"

Primarului Iasiului, Mihai Chirica, a declarat vineri, intr-un interviu acordat RFI, ca ar fi „o sinucidere in masa” si „o lovitura aproape letala” pentru PSD daca parlamentarii social-democrati ar respinge OUG 14.

Vicepresedinte PSD Chirica cere scuze multinationalelor si il contrazice pe Dragnea.
Vicepresedinte PSD Chirica cere scuze multinationalelor si il contrazice pe Dragnea. "La proteste a fost o multime pasnica"

Mihai Chirica, primarul orasului Iasi si vicepresedinte PSD, a oferit un interviu la postul Radio Hit Iasi, unde a vorbit despre protestele din ultimele zile si despre criza din PSD.

Recomandări
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”

În timp ce cererea pentru muncitorii străini este tot mai mare, în România nu ajung suficienți. Agențiile de recrutare spun că unii străini ocolesc țara noastră și aleg Ungaria sau Croația.

Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii
Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii

Cei patru principali suspecţi arestaţi după atacul terorist de la sala de concerte Crocus City Hall de lângă Moscova s-ar fi aflat sub influenţa drogurilor în momentul în care au executat împuşcăturile în masă - susțin autoritățile ruse.

Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias
Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias

Un paramedic SMURD, acuzat că a agresat sexual o pacientă pe care trebuia să o transporte în siguranță, la spital, a fost condamnat la 5 ani și 5 luni de închisoare.