Companiile chineze, gata sa investeasca in Romania la preturi mici. Cer tratament nediscriminatoriu

Dată publicare: 13-08-2011 11:38
Dată actualizare: 24-10-2012 05:15


Emil Boc si Hu Jintao

Companiile chineze au asigurat Guvernul roman ca vor participa la licitatiile pentru proiecte majore de investitii si ca vor solicita preturi reduse pentru executarea lucrarilor.

Companiile chineze cer in schimb tratament nediscriminatoriu fata de alte firme. In plus, s-au interesat si de un eventual ajutor de stat.

Premierul Emil Boc, aflat in China, a declarat, sambata, ca i-a asigurat pe investitorii chinezi ca toate aeste licitatii vor fi derulate conform normelor UE in domeniu.

Reprezentantii Guvernului roman se afla in China pentru a negocia mai multe proiecte economice, precum reactoarele 3 si 4 ale centralei culearo-electrice de la Cernavoda, noi capacitati de carbune Termoelectrica la Doicesti, autostrada Sibiu-Pitesti, linia de metrou Bragadiru-Voluntari, dar si vanzarea la bursa a 15% din actiunile Transelectrica (TEL), au declarat, miercuri, agentiei MEDIAFAX, surse oficiale.

Alte proiecte in care Guvernul roman incearca sa ii atraga pe investitorii chinezi sunt linia metrou Bragadiru-Voluntari, a doua centura a Capitalei si podul rutier peste Dunare Braila-Tulcea.

Guvernul este reprezentat la discutii de premierul Emil Boc, ministrul Economiei, Ion Ariton, ministrul de Externe, Teodor Baconschi, si ministrul Transporturilor, Anca Boagiu.

Din delegatia premierului fac parte si reprezentanti ai firmelor Murfatlar, Vin Export Focsani si Crama Vanju Mare, care isi vor prezenta oferta.

Grupul oamenilor de afaceri plecat in China cu premierul, prezentat miercuri de MEDIAFAX, mai include reprezentanti ai firmelor Avi Compact, Getico Telecom, Vila Euro SRL, Rich Sport Romania, Lamar Organization, Uniqua Asigurari, Lacerta Winery, MacroLight, Devco Green, Oilfest Company, Ghildus Design System, Mobilis, Faur, Meximpex, Marsat, Mibatron, Royal Consulting, Rig Service, Tetas Rom, Comoti, Incas, Rominex Industrial, Das, Taparo, Teaha Management Consulting, precum si ai Institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentru Tehnologii Criogenice si Izotopice si Academiei de Studii Economice.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO