Ciolacu: PSD va depune luni două sesizări pe formă privind legile asumate de Guvernul Orban

Ultima actualizare: 14-12-2019 16:38
Cine este Marcel Ciolacu, noul președinte interimar al PSD

SD va depune, luni, la Curtea Constituţională, două sesizări cu privire la proiectele de lege pentru care Guvernul şi-a asumat răspunderea în această săptămână, a anunţat sâmbătă preşedintele interimar al formaţiunii social-democrate, Marcel Ciolacu.

Este vorba despre actul normativ privind vechimea profesională necesară pentru intrarea în magistratură şi cel referitor la unele măsuri în domeniul transportului de persoane.

"În primul rând, vorbim de cele două asumări cu care a venit domnul Orban în Parlament, cea pe legile justiţiei şi una în domeniul trasnporturilor. Nu vom face sesizări pe fond, în primul rând vom face o sesizare pe formă. Luni vor fi depuse aceste sesizări, un lucru care mi se pare normal din două motive”, a spus Ciolacu.

„A existat un referendum în România, ca niciun guvern să nu mai schimbe legile din domeniul justiţiei, prin ordonanţe sau prin asumări şi primul lucru pe care l-a făcut Guvernul Orban, a venit cu asumări pe domeniul justiţiei, şi nu în ultimul rând, atâta timp cât există legi în Parlamentul României într-o formă finală de dezbatere, nu poţi să vii, tu guvern, să-ţi asumi şi să treci peste Parlament. Parlamentul României este instituţia care legiferează în orice stat democratic", a declarat Marcel Ciolacu, sâmbătă, la Antena 3.

Întrebat dacă sunt gata documentele privind sesizările care vor fi depuse la CCR, el a răspuns afirmativ. "Sunt gata, luni de dimineaţă la ora 10,00 noi avem un Birou Permanent Naţional în care le vom aproba şi vom discuta şi paşii pe care îi avem de făcut în cazul în care Guvernul Orban va continua acest artificiu de a evita Parlamentul României, mă refer la OUG 114 şi Legea bugetului", a mai adăugat Ciolacu, care este şi preşedintele Camerei Deputaţilor.

În acelaşi context, Ciolacu a anunţat că în fiecare duminică un lider al PSD va avea o conferinţă de presă la sediul partidului, întrebat despre ce ar urma să transmită fostul ministru al Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, în conferinţa de presă programată pentru duminică, 15 decembrie.

"Domnul Teodorovici va deschide această serie de conferinţe de presă şi sunt ferm convins că ar trebui urmărit mâine", a mai menţionat liderul PSD.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO