Ciolacu, despre parlamentarii PSD care au votat la două mâini: ”A fost un gest reflex”

Dată publicare: 04-03-2021 09:52
Dată actualizare: 04-03-2021 10:02


Marcel Ciolacu

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri că în şedinţa grupului parlamentar se va discuta despre cei care au votat la Legea bugetului "la două mâini". 

Astfel, conducerea PSD urmează să decidă dacă aceştia vor fi sancţionaţi.

Cu toate acestea, Ciolacu este de părere că, pentru a nu se mai repeta astfel de cazuri, ar trebui modificată legislaţia.

"Am văzut şi eu, a fost un caz. O să discutăm la grup despre acest lucru. Ştiţi foarte bine, se mai întâmplă astfel de lucruri, un coleg pleacă să îşi ia cafeaua... Trebuie să modificăm legea. Dar au existat cazuri şi de la PNL şi de la USR. Cum poate fi stopat acest lucru? Prin lege. Prin sancţiuni. O să venim cu o modificare la Regulamentul camerelor", a spus Ciolacu la Digi24, potrivit Agerpres, întrebat ce se va întâmpla cu parlamentarii PSD care au votat şi în locul colegilor lor care nu erau prezenţi în sală la şedinţa în care s-a aprobat bugetul pe anul 2021.

Întrebat dacă este de părere că votul multiplu este o greşeală, Ciolacu a recunoscut că da, precizând însă că ... parlamentarii PSD au avut ”un gest reflex”.

"Categoric. E o greşeală. Eu de câte ori am o urgenţă şi nu mai pot participa la vot, îmi iau cartela, mi-o pun în buzunar, plec, mă întorc, introduc cartela. O să avem o discuţie la grup despre aceste cazuri. (...) Consider că forţarea acelor voturi a fost făcută gratuit, adică a fost un gest reflex care nu se impunea" - a mai spus Ciolacu.

În noaptea de 1 spre 2 martie, când parlamentarii au muncit până la ora 02.00 la amendamentele depuse la Legea bugetului de stat pe 2021, mai mulți parlamentari de la PSD și AUR au fost filmați în timp de votau ”la două mâini”.

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO