Ciolacu, atac la Iohannis: ”Am avut senzația că Vadim Tudor trăiește și este președinte”

Ultima actualizare: 29-04-2020 16:32
Marcel Ciolacu
Agerpres

Președintele PSD Marcel Ciolacu a reacționat, miercuri, la atacul declanșat de președintele Klaus Iohannis la adresa social-democraților, pe tema proiectului de lege privind autonomia Ținutului Secuiesc.

 

Liderul PSD a declarat într-o conferință de presă, organizată după ce Senatul a respins prin vot acest proiect de lege, că a avut senzația că fostul președinte al PRM Corneliu Vadim Tudor trăiește.

De asemenea, Ciolacu a afirmat că declarațiile lui Iohannis au fost ”grosolane” și a precizat că ”a fi patriot înseamnă să nu-ți trimiți românii să moară la cules de șparanghel în Germania” - făcând aluzie la cei care au plecat în Germania să muncească sezonier.

”După o lună de la adoptarea tacită, președintele a venit cu un atac grosolan. Dincolo de asta, sincer vă spun, astăzi am avut senzația că Vadim Tudor trăiește și este președintele României, și nu cred că sunt singurul care a avut această senzație. Asemenea atacuri nu sunt demne de un președinte european, domnule Iohannis. A fi un bun român, a fi patriot înseamnă să nu-ți trimiți românii să moară la cules de șparanghel în Germania, fără protecție, fără asistență medicală, fără contracte legale. A fi un bun român, a fi patriot, înseamă să-l aperi pe ambasadorul României la Budapesta atunci când este atacat pentru că a apărat interesele țării tale. Dragi români, nu a vândut nimeni Ardealul și nu o să-l vândă niciodată.” - a declarat Ciolacu.

Președintele României a spus, miercuri, că ”marele PSD se luptă în birourile secrete din Parlament ca să dea Ardealul ungurilor”.

Jo napot, Ciolacu. Oare ce v-a promis liderul de la Budapesta, Viktor Orban, în schimbul acestei înţelegeri?", a spus şeful statului într-o declaraţie susţinută la Palatul Cotroceni.

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO