Cine este Diana Șoșoacă, posibil senator AUR: ”I-am spus lui Orban: Arestează-mă, bă!”

Ultima actualizare: 07-12-2020 17:03

Rezultatele alegerilor parlamentare din 6 decembrie vor duce la intrarea în Parlament a unor figuri noi de politicieni, care nu au mai deținut până acum niciun mandat de senator sau deputat.

Diana Iovanovici Șoșoacă, candidat pentru Senat la Iași din partea partidului Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), ar putea obține un astfel de mandat, după ce Autoritatea Electorală Permanentă va anunța rezultatele finale ale acestui scrutin.

Diana Șoșoacă este avocata IPS Teodosie, care a contestat în instanță restricția de organizare a pelerinajului la Peștera Sfântului Apostol Andrei.

"Noi cerem instanţei să constate neconstituţionalitatea parţială a unor articole şi puncte din articolele Hotărârea nr. 72/10.11.20 CJSU Constanţa, în conformitate cu drepturile ce decurg din Articolul 29 din Constituţia României, ce prevede că dreptul religios şi la manifestările religioase nu poate fi restrâns în niciun mod, este singurul care nu poate fi restrâns indiferent dacă este şi război", spunea avocata Șoșoacă în 20 noiembrie, potrivit Agerpres.

Diana Șoșoacă: ”I-am spus lui Orban: Arestează-mă, bă!”

 

Diana Șoșoacă a devenit cunoscută pe internet în urma discursurilor sale naţionaliste, dar și a mesajelor în care contesta măsurile luate de Guvernul Orban pentru combaterea epidemiei de COVID-19.

Cine e Iohannis, să ne spună nouă, poporul pe care şi-a clădit puterea, să nu mergem la Iaşi, la Sfânta Paraschiva? Eu, Diana Iovanovici Șoșoacă, vă oblig să mergeți la Iași pe 14 octombrie, pentru că vom merge împreună cu mine. Plecăm indiferent de carantină, de jandarmi, de polițiști, de armată. Vom merge la Iași și vom atinge racla sfintei Paraschiva”, striga Şoşoacă în timpul unui miting electoral, potrivit unei înregistrări video.

”I-am spus lui Orban: Arestează-mă, bă! Că nu mă opreşti tu pe mine! Numai cu bă te poţi adresa unuia care bea whisky şi fumează trabuc în ditamai Guvernul României. Ruşine, Orban!”, mai spunea avocata.

De asemenea, avocata Diana Iovanovici-Șoșoacă l-a criticat inclusiv pe ministrul Sănătății Nelu Tătaru pentru măsurile de combatere a epidemiei. 

"Domnul Tătaru, pentru ce internați oameni asimptomtici? Domnule Tătaru, când veți vroi să vorbiți cu poporul român? Guvernul României, câți bani ați dat pe acest spital? Câți oameni sunt în acest spital, domnule Tătaru? Vrem și noi să ne răspundă. Suntem parte din poporul român și solicităm domnului Tătaru să ne răspundă! Nu mă apropii de dânsul. Nu vreau să ies afară. Este un spital făcut din bani publici. Este teritoriu public. Vă rog să ne comunicați câți oameni sunt aicea internați? Pentru ce internați oameni asimptomatici? Pentru ce nu dispuneți efectuarea autopsiilor, când știți foarte bine că niciun diagnostic de moarte nu poate fi dat fără autopsie?” - spunea avocata Șoșoacă la începutul lunii noiembrie, la spitalul Lețcani, potrivit Ziare.com.

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) este un partid politic înființat în septembrie 2019 de către George Simion, activist unionist și candidat la alegerile europarlamentare din același an.

Potrivit gazetarului Cristian Tudor Popescu, ”AUR își are originile în Partidul Comunist”

 

 

 

 

 

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO