Titus Corlatean, salvat temporar de colegi. De ce nu s-a putut discuta cererea de urmarire penala formulata de DNA

titus corlatean - stiri

Biroul permanent al Senatului nu s-a putut intruni, marti, pentru a lua o decizie privind procedura referitoare la cererea DNA de incepere a urmaririi penale a senatorului PSD Titus Corlatean, nefiind cvorum de sedinta.

Presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, a anuntat ca a reprogramat sedinta pentru luni, 23 mai, ora 11:00.

"Nu am o veste pe care imi imaginez ca o asteptati. Biroul permanent s-a intrunit fara sa fie cvorum. Am fost sase membri ai Biroului prezenti, cvorumul este de minim sapte si am reprogramat reuniunea Biroului Permanent pentru luni, 23 mai, ora 11:00, cu speranta ca cei care sunt in teritoriu vor putea sa vina", a spus Tariceanu.

El a explicat ca au fost absenti membri ai Bp de la toate partidele. "Faptul ca s-a facut convocarea de pe o zi pe alta probabil ca le-a creat unora dintre colegi probleme. Eu mi-am abandonat prima parte a programului de astazi pentru ca sa facem sedinta si sa o pot prezida, dar, din pacate, nu e suficient. De la toate partidele vad ca au fost absenti", a adaugat Tariceanu.

"Datoria mea este sa convoc sedinta, nu pot sa citesc gandurile fiecaruia dintre membrii Biroului permanent. Sunt niste termene pe care le are si Comisia juridica in interiorul carora trebuie sa analizeze dosarele. De altfel, am si primit o scrisoare de la presedintele comisiei care propune niste termene, dar sigur ca nu le putem lua in consideratie decat in momentul in care ne intrunim in sedinta si avem cvorumul legal", a explicat el.

Citește și
Titus Corlatean
Titus Corlatean, audiat la DNA. Fostul ministru de Externe a dat explicatii in dosarul "Votul din Diaspora"
Arma care-i sperie pe ruși ar putea ajunge în Ucraina. Moscova amenință că va extinde „zona-tampon”

Titus Corlatean este primul demnitar chemat sa dea socoteala in scandalul votului din strainatate de la alegerile prezidentiale din 2014.

Andrei Alexandru, purtatorul de cuvant al presedintelui Senatului, a afirmat luni ca ordinea de zi a sedintei conducerii Camerei superioare a Parlamentului, programata marti, pentru ora 10:30, cuprinde mai multe subiecte, printre care si cel referitor la Corlatean.

Solicitarea Justitiei privind inceperea urmaririi penale fata de fostul ministru de Externe Titus Corlatean a ajuns luni la Senat.

In astfel de situatii procedura prevede intrunirea Biroului permanent, care da un termen Comisiei juridice sa intocmeasca un raport pe baza referatului DNA. Ulterior, plenul Senatului se pronunta prin vot asupra raportului Comisiei juridice.

Procurorul-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a cerut sesizarea Senatului pentru inceperea urmaririi penale fata de senatorul Titus Corlatean, fost ministru de Externe, in dosarul "Vot Diaspora 2014".

Potrivit DNA, Kovesi a transmis procurorului general al PICCJ referatul cauzei, in vederea sesizarii Senatului, pentru formularea cererii de efectuare a urmaririi penale fata de senatorul Titus Corlatean, la data faptelor ministru al Afacerilor Externe, in legatura cu savarsirea infractiunilor de abuz in serviciu cu obtinere de foloase necuvenite pentru altul si impiedicarea exercitarii drepturilor electorale.
 

Articol recomandat de sport.ro
Nici Mbappe, nici Haaland! Cine este noul favorit să câștige Balonul de Aur
Nici Mbappe, nici Haaland! Cine este noul favorit să câștige Balonul de Aur
Citește și...
Cand ar putea fi discutat cazul Corlatean in Senat. Tariceanu:
Cand ar putea fi discutat cazul Corlatean in Senat. Tariceanu: "Eu cred ca DNA nu s-a documentat destul de bine"

Procurorul general a sesizat Senatul pentru inceperea urmaririi penale fata de senatorul Titus Corlatean, fost ministru de Externe, in dosarul in care se ancheteaza desfasurarea votului la ultimele alegeri prezidentiale in sectiile din afara tarii.

Titus Corlatean, audiat la DNA. Fostul ministru de Externe a dat explicatii in dosarul
Titus Corlatean, audiat la DNA. Fostul ministru de Externe a dat explicatii in dosarul "Votul din Diaspora"

Titus Corlatean a fost audiat luni, timp de patru ore, in dosarul "Diaspora", cel in care procurorii verifica daca romanilor din strainatate le-a fost impiedicat in mod voit dreptul de a-si alege presedintele, in 2014.

Recomandări
Dosarul Mineriadei. Petre Roman şi Gelu Voican Voiculescu, chemați la Parchet. Iliescu, audiat la domiciliu
Dosarul Mineriadei. Petre Roman şi Gelu Voican Voiculescu, chemați la Parchet. Iliescu, audiat la domiciliu

Fostul premier Petre Roman, Gelu Voican Voiculescu şi fostul director SRI Virgil Măgureanu au fost citaţi, joi dimineaţa, la sediul Parchetului General, pentru a li se aduce la cunoştinţă că au fost puşi din nou sub acuzare în dosarul Mineriadei.

VIDEO. Moment extrem de bizar, „silenzio stampa”, cu judecătoarea care a întrebat dacă tânărul ucis de Vlad Pascu e în sală
VIDEO. Moment extrem de bizar, „silenzio stampa”, cu judecătoarea care a întrebat dacă tânărul ucis de Vlad Pascu e în sală

Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu, Ioana Ancuța Popoviciu, care a provocat furia familiei victimelor după ce a întrebat dacă tânărul mort în accident e în sală, a fost protagonista unui moment foarte bizar, miercuri.

Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați
Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați

Este anchetă la Spitalul Județean de Urgență din Giurgiu, după ce un medic ginecolog a fost prins în flagrant în timp ce lua mită pentru o operație de cezariană, acoperită de asigurarea medicală.