Titus Corlatean, salvat temporar de colegi. De ce nu s-a putut discuta cererea de urmarire penala formulata de DNA

Ultima actualizare: 20-05-2016 01:43
titus corlatean - stiri

Biroul permanent al Senatului nu s-a putut intruni, marti, pentru a lua o decizie privind procedura referitoare la cererea DNA de incepere a urmaririi penale a senatorului PSD Titus Corlatean, nefiind cvorum de sedinta.

Presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, a anuntat ca a reprogramat sedinta pentru luni, 23 mai, ora 11:00.

"Nu am o veste pe care imi imaginez ca o asteptati. Biroul permanent s-a intrunit fara sa fie cvorum. Am fost sase membri ai Biroului prezenti, cvorumul este de minim sapte si am reprogramat reuniunea Biroului Permanent pentru luni, 23 mai, ora 11:00, cu speranta ca cei care sunt in teritoriu vor putea sa vina", a spus Tariceanu.

El a explicat ca au fost absenti membri ai Bp de la toate partidele. "Faptul ca s-a facut convocarea de pe o zi pe alta probabil ca le-a creat unora dintre colegi probleme. Eu mi-am abandonat prima parte a programului de astazi pentru ca sa facem sedinta si sa o pot prezida, dar, din pacate, nu e suficient. De la toate partidele vad ca au fost absenti", a adaugat Tariceanu.

"Datoria mea este sa convoc sedinta, nu pot sa citesc gandurile fiecaruia dintre membrii Biroului permanent. Sunt niste termene pe care le are si Comisia juridica in interiorul carora trebuie sa analizeze dosarele. De altfel, am si primit o scrisoare de la presedintele comisiei care propune niste termene, dar sigur ca nu le putem lua in consideratie decat in momentul in care ne intrunim in sedinta si avem cvorumul legal", a explicat el.

Titus Corlatean este primul demnitar chemat sa dea socoteala in scandalul votului din strainatate de la alegerile prezidentiale din 2014.

Andrei Alexandru, purtatorul de cuvant al presedintelui Senatului, a afirmat luni ca ordinea de zi a sedintei conducerii Camerei superioare a Parlamentului, programata marti, pentru ora 10:30, cuprinde mai multe subiecte, printre care si cel referitor la Corlatean.

Solicitarea Justitiei privind inceperea urmaririi penale fata de fostul ministru de Externe Titus Corlatean a ajuns luni la Senat.

In astfel de situatii procedura prevede intrunirea Biroului permanent, care da un termen Comisiei juridice sa intocmeasca un raport pe baza referatului DNA. Ulterior, plenul Senatului se pronunta prin vot asupra raportului Comisiei juridice.

Procurorul-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a cerut sesizarea Senatului pentru inceperea urmaririi penale fata de senatorul Titus Corlatean, fost ministru de Externe, in dosarul "Vot Diaspora 2014".

Potrivit DNA, Kovesi a transmis procurorului general al PICCJ referatul cauzei, in vederea sesizarii Senatului, pentru formularea cererii de efectuare a urmaririi penale fata de senatorul Titus Corlatean, la data faptelor ministru al Afacerilor Externe, in legatura cu savarsirea infractiunilor de abuz in serviciu cu obtinere de foloase necuvenite pentru altul si impiedicarea exercitarii drepturilor electorale.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO