Ce spun reprezentantii puterii despre discursul lui Victor Ponta din Parlament

Ultima actualizare: 17-02-2012 13:46
Radu Berceanu

Senatorul PDL Radu Berceanu este de parere ca discursul liderului PSD Victor Ponta din plenul Parlamentului a fost "interesant" si arata ca "s-a produs un declic".

Intrebat cum i s-a parut discursul lui Ponta, Berceanu a raspuns zambind: "Interesant. Pare de registru foarte interesant. Nu se poate spune ca apropiata de putere, dar a schimbat tipicul, de asta a si fost ascultat cu atentie".

"Cred ca, in general, discursurile mai putin polemice si personale, cel putin la nivelul asta, sunt mai repede receptate dintr-o parte sau din alta, si de public, decat fostele discursuri care erau greu de acceptat. Nu cred ca a fost un discurs impaciuitor sau care arata o directie de genul negociere cu puterea", a spus Radu Berceanu.

El a precizat, raspunzand unei intrebari, ca nu stie daca acest discurs va duce la ruperea USL. "Sunt absolut convins ca isi vor pastra directia si ideile, dar felul in care a pus lucurile acum arata ca s-a produs un declic, s-a produs o schimbare", a spus Berceanu.

La randul lui, presedintele UNPR, Cristian Diaconescu, l-a indemnat, joi, in discursul sau din sedinta plenului, pe premierul desemnat, Mihai Razvan Ungureanu, sa pastreze "rezerva" fata de "declaratiile de afectiune superficiala" ale lui Victor Ponta.

"Domnule prim-ministru, va felicit pentru faptul ca am auzit astazi, in aceasta aula, si o serie de interventii, indiferent de culoarea lor politica, prin care s-a promis sprijinul in ce priveste o serie de masuri necesare in actul de guvernare. (...) Va indemn sa priviti cu rezerva retorica de acest gen cu atat mai mult cu cat atunci cand vorbim, de exemplu, de lupta impotriva coruptiei puteau fi facute niste lucruri la nivelul administratiei locale si nu au fost facute", a spus Diaconescu.

El si-a exprimat increderea in capacitatea premierului de a intelege "dublul mesaj" venit din directia PSD si a subliniat ca "declaratiile de afectiune superficiala vor fi incalcate la prima intentie politica".

Liderul PSD,

Victor Ponta

, a sustinut, joi, in plen, un

discurs amplu

, care a durat aproximativ 40 de minute si din care

au lipsit

accentele vehemente. Mai mult, Ponta a lasat sa se inteleaga ca opozitia ar putea colabora politic cu viitorul premier. Imediat dupa discursul lui Ponta, conducerea PNL

a convocat o sedinta

ad-hoc pentru a discuta atitudinea PSD si a presedintelui formatiunii social-democrate.


 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
Căsătoriți pe nevăzute
Sezonul 1, Ediția 7

01:32:35
Alt Text!
iBani
Cum punem la treabă banii economisiți lunar

18:06
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 19 Octombrie 2021

28:47
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 16 Octombrie 2021

32:46
Alt Text!