Ce a răspuns co-președintele AUR, George Simion, când a fost întrebat dacă are vreo legătură cu Moscova

09-12-2020 07:13


george simion, aur

Co-preşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor, George Simion, susţine că singura legătură pe care partidul din care face parte o are cu Rusia este „lupta” pentru recuperarea Basarabiei.

El a catalogat Rusia drept „cea mai mare plagă pentru România în ultimii 200 de ani”.

Întrebat, marţi seară, într-o emisiune la Antena 3, dacă AUR are vreo legătură cu Moscova, co-preşedintele Alianţei, George Simion, a afirmat: „Alta decât că ne luptăm cu Moscova în Basarabia, pentru recuperarea Basarabiei, nu. Considerăm a fi cea mai mare plagă pentru România în ultimii 200 de ani Rusia sub diferitele forme statale pe care le-a avut - Imperiul Ţarist, Uniunea Sovietică şi Federaţia Rusă condusă de Putin astăzi”, potrivit News.ro.

Întrebat, de asemenea, „în ce laborator de servicii secrete” a fost creat, co-preşedintele AUR a răspuns: „În laboratoarele Colegiului Naţional Gheorghe Lazăr din Bucureşti şi în laboratoarele Universităţii Bucureşti şi a Universităţii Al. I. Cuza din Iaşi. Eu acolo am studiat şi a învăţat marketing, am învăţat să folosesc reţelele de socializare şi am învăţat să spun adevărul, ceea ce în clasa politică actuală nu prea vedem”.

El a adăugat că AUR nu este „nici PRM, nici PP-DD nici Mişcarea Legionară”.

În ceea ce priveşte cheltuielile cu campania electorală, formaţiunea politică nou intrată în Parlament a cheltuit, conform liderului său, în jur de 200-300 de mii de euro, bani proveniţi din contribuţiile candidaţilor şi donaţii afişate „transparent” pe site-ul partidului.

„Este mult pentru noi”
, a adăugat George Simion, referindu-se la cheltuielile din campania electorală.

Fostul preşedinte Traian Băsescu a afirmat, luni seară, la Digi 24, că AUR a făcut „o campanie care nu pare de sorginte românească”.

„E un turn înalt la Sankt Petersburg unde sunt trolii de toate naţiile şi care s-au mai băgat şi în Brexit, s-au mai băgat şi în alegerile din Statele Unite şi nu exclud posibilitatea să se fi băgat puţin şi în alegerile din România. Dar este, la acest stadiu, o speculaţie”, a declarat Băsescu.

Sursa: News.ro


VIDEO PROTVPLUS.RO