Casa Poporului ar putea deveni doar Casa Parlamentarilor. Ce planuri are Tăriceanu

×
Codul embed a fost copiat

Casa Poporului ar putea fi în curând doar Casa Parlamentarilor. Aleșii se gândesc să modifice regulile de acces în clădire după ce 9 persoane au ajuns acum două zile până în fața sălii de ședințe și au cerut demisia guvernului.

Episodul i-a înfuriat pe aleșii de la PSD și ALDE, care s-au supărat și pe jurnaliști pentru că i-au luat la întrebări.

"Nu cred că trebuie să ne forțați să dăm declarații." - a spus șeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

Şefii celor două camere ale Parlamentului vor să ia rapid măsuri astfel încât atât oamenii de rând care vor să participe la lucrările plenului, cât şi jurnaliştii, să fie ţinuţi la distanţă. Toată discuţia vine după ce în faţa sălii de şedinţe a deputaţilor, noua protestatari au cerut demisia guvernului şi i-au huiduit pe miniştri.

Protestatarii au vrut iniţial să ajungă în sala plen. Cererea lor a fost respinsă pe motiv că nu mai e loc în balcoane, deşi acestea erau goale. Tinerii au ajuns în faţa sălii de şedinţa după ce au intrat pe la Senat, invitaţi de USR.

Citește și
Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu
Tăriceanu: Să adoptăm propuneri, în aşa fel încât violenţele din Parlament să nu se mai întâmple
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

Dar, în momentul în care Liviu Dragnea, Călin Popescu Tariceanu şi Viorica Dancila au ieşit din sala de plen, aceştia erau la 20 de metri distanţă. Cinci deputaţi corpolenţi de la PSD au făcut culoar pentru şefii lor.

Cristian Seidler, deputat USR: "Se vede pe imaginile tv cum Buicu personal se împinge în jurnalişti şi cameramani şi domnul Tăriceanu consideră că violențele au venit de la protestatari care erau la câţiva metri distanţă."

Călin Popescu Tariceanu spune că a fost bruscat şi cere ca regulile să fie schimbate.

Călin Popescu Tariceanu, preşedintele Senatului: "Să nu lăsăm în parlament să degenereze în violente fizice, agresiuni, aşa cum mi s-a întâmplat mie

Din partea celor de la USR, a manifestanţilor şi chiar a celor care probabil unii dintre ei sunt azi cu camerele de vederi aici."

Iar un social-democrat spune că cel mai bine ar fi ca în Parlamentul de la Bucureşti să fie la fel ca în cel de la Bruxelles, unde jurnaliştii şi politicienii se întâlnesc doar în sălile de conferinţe, iar şedinţele de plen sunt transmise pe un sistem unic. Opoziţia nu este de acord.

Eugen Tomac, deputat PMP: "Parlamentul României nu e unitate militară şi cei care trebuie să facă ordine să îşi facă treaba, pt că altfel ne întoarcem în timp cu câţiva zeci de ani."

O decizie finală ar urma să fie luată în următoarele săptămâni.

Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
Anunțul lui Călin Popescu Tăriceanu, după condamnarea lui Liviu Dragnea
Anunțul lui Călin Popescu Tăriceanu, după condamnarea lui Liviu Dragnea

Călin Popescu Tăriceanu, a transmis, pe Facebook, că a luat act de decizia Înaltei Curţii de Casaţie şi Justiţie în dosarul DGASPC Teleorman, el susținând că Liviu Dragnea se bucură în continuare de prezumţia de nevinovăţie.

Tăriceanu: Să adoptăm propuneri, în aşa fel încât violenţele din Parlament să nu se mai întâmple
Tăriceanu: Să adoptăm propuneri, în aşa fel încât violenţele din Parlament să nu se mai întâmple

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a anunțat că secretariatele generale ale Senatului şi Camerei Deputaţilor vor veni cu o serie de propuneri, în aşa fel încât agresiunile şi violenţele care au avut loc în Parlament să nu se mai întâmple.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Presa americană:
Presa americană: "Mafia românească vine după cardurile voastre". Metoda prin care interlopii fac 9 mil. $ pe lună

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii: skimming-ul cardurilor de debit.