Camera Deputaților, decizie anti-AUR în Parlament. Ce nu mai au voie să facă aleșii din partidul lui George Simion
Parlamentarii s-au întors la muncă după două luni de vacanță și plănuiesc să modifice iar regulamentul și să introducă noi sancțiuni pentru scandalagii.
Cei de la AUR au protestat, miercuri, la ședințele de grup ale PNL și PSD.
200 de parlamentari, consilieri și invitați ai grupului AUR au întârziat ședințele social-democraților și liberalilor. În sala de grup a celor de la PSD au intrat înainte de ședință, iar la PNL discuțiile au fost amânate până când scandalul a fost aplanat.
Ca urmare, conducerea Camerei Deputaților a decis ca aleșii AUR să nu mai poată să își aducă invitați din afara clădirii. Mai mult, funcționarii care participă la proteste sau provoacă scandaluri vor fi la rândul lor penalizați. Măsurile se vor aplica pentru o perioadă nedeterminată.
Alfred Simonis, președinte interimar Camera Deputaților: „Tre' sa angajăm oameni că nu oricine poate să o dea afară pe o celebră doamnă din Parlamentul României. Trebuie să fie de specialitate”.
În plus, majoritatea din Parlament a discutat să angajeze foști militari, polițiști sau jandarmi care să aibă mai multe atribuții decât angajații direcției interne de pază a Parlamentului. Acestora li s-ar putea da dreptul să poată sa le interzică aleșilor recalcitranți să intre în sală sau chiar să îi evacueze pe scandalagii.
Gabriel Andronache, liderul grupului PNL din Camera Deputaților: „S-au trecut niste linii rosii. Si o linie rosie este aceasta ca nu intervii in activitatea interna a unui grup parlamentar”.
În acest moment, mai multe decizii ale Curții Constituționale prevăd că este contrar legii fundamentale ca unui ales să nu i se permită accesul la lucrări. Și tot Curtea a stabilit că nu este acceptată sancționarea funcționarilor de la grupurile parlamentare.
George Simion, președinte AUR: „Ce veți face acum dacă nu veți mai putea aduce invitați? Găsim noi o soluție, întotdeauna am găsit o soluție”.
În altă ordine de idei, parlamentarii anunță că au și alte priorități legislative în această nouă sesiune. Liberalii vor ca traficul de droguri să fie mai aspru pedepsit, iar dependența să fie tratată gratuit.
Iar PSD ține la un proiect prin care sălile de jocuri de noroc să fie mutate la periferie.