Cadourile primite de Klaus Iohannis in primul an de mandat. Cel mai pretios dar vine de la printul Charles

11-01-2016 18:50


Dupa un an de vizite externe, dar si de oaspeti sositi la Palatul Cotroceni, presedintele Klaus Iohannis a facut bilantul cadourilor primite.

Cel mai scump dar este o carpeta din Turkmenistan, iar la polul opus se afla o icoana cu trei heruvimi. Insa, poate cea mai importanta, este o poza cu autograf a printului Charles.

43 de cadouri a primit anul trecut presedintele KIaus Iohannis si cele mai multe au valoare simbolica. Cea mai pretioasa dintre ele poate fi poza pe care printul Charles i-a oferit-o in luna mai, cand a fost la Bucuresti.

Prinsa intr-o rama imprimata cu monograma in aur a Printului de Wales, poza mostenitorului Coroanei are autograful acestuia. Muzeografii de la palatul Cotroceni au apreciat ca darul valoreaza in jur de 50 de euro. Asta desi pe siteurile de vanzari online, o poza cu autograf a ducelui de Edinburgh poate costa peste doua mii de lire.

La 200 de euro, a fost evaluata o carpeta persana. Klaus Iohannis a primit darul de la presedintele Turkmenistanului, in septembrie, cand s-au intalnit, la New York.

De la copiii cu care s-a vazut la Palatul Cotroceni, presdintele a primit mai multe tablouri. Vor ramane insa in depozite la Palatul Cotroceni, fara sa fie expuse vreodata.

Tot din primul sau an de mandat, seful statului are un clop, un brau si o traista, toate de la mesterii populari pe care i-a decorat la palatul Cotroceni. A strans de asemenea cateva icoane, tablouri, plachete, un un cal de portelan, vase, o fata de masa brodata si un ou de lemn pictat. Iohannis a decis sa nu ia casa niciunul dintre daruri. Acestea vor ramane in patrimoniul statului.

VIDEO PROTVPLUS.RO