C.V Tudor a refuzat sa dea declaratii la Parchet: "Am imunitate"! VIDEO
Corneliu Vadim Tudor a fost chemat vineri sa dea explicatii in fata procurorilor, in ancheta legata de scandalul evacuarii sediului PRM, de acum 10 zile.
Daca pana acum presedintele PRM era urmarit penal pentru ultraj si nerespectarea unei hotarari judecatoresti, astazi incadrarea juridica a fost modificata.
In locul infractiunii de ultraj, procurorii il acuza de tulburarea linistii publice. De asemenea, a ramas valabila acuzatia de nerespectarea a unei hotarari judecatoresti.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Corneliu Vadim Tudor a spus, la iesirea din sediul Parchetului instantei supreme, ca nu a facut nicio declaratie. El sustine ca procurorii nu ar avea dreptul sa-l cerceteze inainte de a obtine ridicarea imunitatii sale de parlamentar european.
Vadim si avocatul sau, Mariana Stefan, au mai spus ca cele intamplate la sediul PRM, in 4 ianuarie, au fost, in esenta, manifestari si actiuni politice, astfel ca imunitatea de europarlamentar a presedintelui PRM ar putea fi invocata.
Si totusi, avocatul a recunoscut ca este posibil ca Vadim sa pateasca precum Gigi Becali, in cazul caruia Parlamentul European a decis ca imunitatea de europarlamentar functioneaza doar in cazul perchezitiei, al retinerii si al arestarii.
Si de aceasta data, Corneliu Vadim Tudor a lansat acuzatii "fara perdea" la adresa executorului judecatoresc Daniela Somaldoc, precum si a procurorului general Laura Codruta Kovesi.
Liderul PRM a mai fost la PICCJ si marti, iar la iesirea din sediul Parchetului a tinut un "discurs" de aproape o jumatate de ora!