Șerban Nicolae cere scuze după ce a insultat-o pe Cosette Chichirău. Deputata îl dă în judecată

Ultima actualizare: 26-01-2018 17:50
Serban Nicolae

Senatorul PSD Șerban Nicolae a insultat-o pe deputata USR Cosette Chichirău, după ce aceasta a început să transmită LIVE pe Facebook imagini cu el, în timpul scandalului pe marginea statutului magistraților.

UPDATE 20:25 Deputatul USR Cosette Chichirău a anunţat miercuri că intenţionează să-l acţioneze în instanţă pe senatorul PSD Şerban Nicolae, după ce l-a apostrofat pe acesta pe holurile Palatului Parlamentului şi i-a cerut să-i ceară scuze pentru jignirile primite în cursul aceleaşi zile.

"Trebuia să se uite la mine şi să-mi spună că-şi cere scuze. Dar, după cum vedeţi, el iese ca să facă spectacol la camere, dar nu are capacitatea să-şi ceară scuze uitându-se în ochii mei. A mai spus că a lucrat personal la acest proiect. Bineînţeles că a lucrat personal, pentru că acest proiect îi scapă pe ăştia de puşcărie", a spus deputata USR după ce senatorul Şerban Nicolae a plecat în sala de plen, unde are loc şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor care dezbate proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Legii nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor.

"Aş vrea să-l văd, să se uite la mine în faţa publicului şi să-şi ceară scuze, dacă nu, vom ajunge în instanţă", a completat Cosette Chichirău.

Potrivit acesteia, limbajul folosit de Şerban Nicolae în ceea ce o priveşte a fost unul inadmisibil. "Este o formă de hărţuire şi de intimidare la adresa mea. Această formă de hărţuire şi intimidare nu funcţionează, ar fi ideal să-şi retragă legea. Faptul că sunt femeie e aproape secundar, eu cred că el s-ar purta aşa cu oricine. Cel mai probabil vom ajunge la tribunal", a spus deputata USR.

UPDATE 20:10 Senatorul PSD Şerban Nicolae şi-a cerut scuze alegătorilor pentru cuvintele pe care i le-a adresat deputatei USR Cosette Chichirău, menţionând că nu a mai suportat insulta şi calomnia venite din partea acesteia şi a cedat.

"Nu e niciun fel de bucurie sau de satisfacţie. Probabil că electoratul care a trimis-o în Parlament pe doamna deputat a trimis-o exact pentru acest motiv, să ia 150 de milioane de lei pe lună, diurne, cazare, transport şi aşa mai departe, sume forfetare, ca să mă înjure pe mine. Am lăsat-o, a făcut-o de mai multe ori, din păcate pentru mine, şi îmi cer scuze pentru asta, la un moment dat am cedat şi am replicat, pentru că nu am mai suportat insulta şi calomnia repetate. Faţă de electoratul meu îmi cer scuze, îmi pare rău, faţă de oamenii de bună credinţă, că nu pentru asta m-au trimis pe mine în Parlament, sper să nu se mai repete", a declarat Nicolae la Palatul Parlamentului.

El a arătat că schimbul de replici cu colega sa de la USR a avut loc în timpul dezbaterii unui proiect de lege deosebit de important.

"Eu am lucrat foarte mult la acest proiect de lege, sunt între iniţiatori şi de aia sunt la Camera Deputaţilor astăzi. Nu am găsit pe nimeni, judecător sau procuror, să-mi reproşeze că prin această iniţiativă sau prin amendamentele pe care le-am făcut aş afecta în vreun fel independenţa sau imparţialitatea justiţiei, aş politiza în vreun fel actul de justiţie, aş pune sub control politic autoritatea judecătorească, tot ceea ce numim generic sistemul judiciar, de aceea m-aş fi aşteptat ca discuţia să fie una foarte serioasă, foarte profesională şi cu argumente politice şi de specialitate. Din păcate, în faţa unor injurii repetate şi a unor insulte repetate am avut o răbufnire pentru care îmi cer scuze", a adăugat el.

 

Deși era o ședință de plen a Camerei Deputaților, unde Șerban Nicolae nu avea ce să caute, deoarece este senator, el se afla în prima bancă a deputaților, de unde urmărea cu atenție cearta dintre parlamentarii puterii cu cei din opoziție, din cauza legilor privind statutul magistraților.

Iată, mai jos, discuția dintre senatorul PSD Șerban Nicolae și deputatul USR Cosette Chichirău:

Cosette Chichirău: Hoții sunt în fruntea Parlamentului.
Șerban Nicolae: Doamnă, penală este mama care v-a făcut așa nesimțită, să știți. Da, absolut.

Cosette Chichirău: Nu mai spuneți. Ce lege votăm aici? Care sunt cele mai importante prevederi și de ce sunteți aici, că sunteți senator. În ce calitate sunteți aici? Ce căutați aici?
Șerban Nicolae: Dar dumneavoastră cine sunteți?

Cosette Chichirău: Eu sunt Cosette Chichirău, deputat USR de Iași.
Șerban Nicolae: Așa? Nu s-ar spune. E bună leafa aia mărită de Guvernul PSD, nu? E bună. Și toate drepturile. Nu vă e rușine să încasați toate drepturile, bani nemunciți?

Cosette Chichirău: Luați-o înapoi. Cum adică nemunciți? Ia uitați cât am muncit, cele 700 de amendamente ..

FOTO: Cosette Chichirău 

Șerban Nicolae: Nu vă hliziți fasolea aia inutilă la mine. Mai bine spălați-vă pe dinți. Pe cuvânt. Aveți mâncare între dinți. Mâncarea aia de deputat.
Cosette Chicirău: Șerban Nicolae mă insultă, dar nu e o problemă, insultă tot poporul român și fură.

Șerban Nicolae: Nu fiți nesimțită. De ce nu faceți o plângere penală? Ia scrieți o plângere penală. Uite, căutați un coleg alfabetizat și faceți o plângere penală. Da. De ce nu căutați un coleg alfabetizat care să vă facă o plângere pebala la adresa mea pentru ce am furat? Vă rog eu. Vă rog frumos nu mai râdeți, că este o imagine dezolantă.

Uitați, căutați un coleg care a terminat clasa a 2-a, care să vă scrie o plângere penală la adresa mea, dacă eu am furat.
Cosette Chichirău: Dar dvs. ați fost șofer. Eu mi-am terminat doctoratul la finanțe.
Șerban Nicolae: Nu, n-ați terminat nimica doamnă.

Cosette Chichirău: Sunteți șofer la grupul infracțional organizat.
Șerban Nicolae: Dumneavoastră sunteți atât de proastă încât este incredibil ce spuneți. Ia demonstrați-mi că am fost șofer. Hai demonstrați-mi, ia căutați.

Cosette Chichirău: Avem poze.
Șerban Nicolae: Poze? CV-ul e în poze? Eu am o poză în care dumneavostră faceți sex anal, acuma ce să facem?

Cosette Chichirău: Dumneavostră aveți CV? Care este calificarea dumneavoastră?
Șerban Nicolae: Știți să citiți?
Cosette Chichirău: A, că distrugeți justiția în România.. Că furați România bucată cu bucată. Furați România bucată cu bucată, eu nu înțeleg ce căutați aici. De fapt, știu. Dacă vă prinde legea trebuie să scăpați.

Această discuție poate fi văzută în înregistrarea video de mai jos, de la minutul 41.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO