Firea, despre relaţia cu Tudose: Ne-am spus în particular tot ce voiam să ne reproşăm

Gabriela Firea, Mihai Tudose
Inquam

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, miercuri, la Parlament, după întâlnirea din biroul lui Liviu Dragnea, că relaţia sa cu premierul Mihai Tudose a fost încordată, dar că astăzi este calmă.

Relaţia cu premierul “a fost una încordată, de azi este una calmă şi sper să colaborăm bine în continuare, deoarece avem o misiune din partea românilor şi trebuie să o ducem la bun sfârşit, şi nu cred că este loc de disensiuni, mai ales că suntem colegi. A fost un incident neplăcut peste care eu am trecut”, a afirmat Firea, potrivit News.ro.

Ea a precizat că a avut o discuţia cu Mihai Tudose, în care au lămurit toate aspectele care săptămâna trecută au dus la acutizarea relaţiei dintre ei.

Sperăm ca în următoarea perioadă să nu mai apară astfel de tensiuni, ele nu sunt folositoare nimănui, ci dau oxigen adversarilor noştri”, a adăugat primarul general.

Gabriela Firea a menţionat că discuţia a avut loc miercuri, la Palatul Victoria, după ce au discutat despre bugetul Capitalei.

Citește și
Gabriela Firea, Mihai Tudose
Scandalul Tudose - Firea ia amploare. ”Dă replici din ce în ce mai nepotrivite”
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

”Am avut astăzi o discuţie, după ce am finalizat - n-aş vrea să folosesc cuvântul negociere, pentru că pare foarte dur şi pentru că pare că ar fi două părţi adverse - discuţia, analiza pe buget. Am avut şi o astfel de discuţie. (...) Ne-am spus în particular tot ceea ce vroiam să ne reproşăm unul celuilalt şi consider că în acest moment putem nu neapărat să ştergem cu buretele, dar putem să continuăm relaţia de colegialitate, trecând peste acest incident”, a subliniat ea.

În privinţa intenţiile de preluare a şefiei PSD, Firea a spus:

”Poate că îşi dă seama că şi eu am multă treabă la primărie şi deci nu sunt interesată de această preluare şi dumnealui are o activitate foarte intensă la Palatul Victoria şi în primul rând avem preşedinte. Noi avem un preşedinte de partid ales de toţi membrii din PSD şi nu se pune problema înlocuirii acestuia. Cred că sunt anumite comentarii şi speculaţii care se fac”.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, critică modul în care premierul Tudose a reacţionat în legătură cu organizarea târgului de sărbători în Piaţa Victoriei, despre care a spus că „nu este cea mai inspirată decizie”, considerând că a fost o manieră incorectă şi necolegială.

Edilul a adăugat că premierul ar trebui să înţeleagă faptul că trebuie să comunice direct cu colegii săi de partid, nu prin insinuări în presă. Ea a confirmat indirect şi conţinutul unor stenograme apărute în presă conţinând un schimb de replici dur între ea şi premier pe tema târgului de Crăciun.

Am ajuns la situaţia în care să-mi exprim un punct de vedere care poate nu a convenit, după ce domnul prim-ministru a găsit o manieră incorectă, consider eu, şi necolegială, de a mă admonesta public pentru o decizie care a fost luată de instituţiile din subordinea primăriei", a declarat Firea comentând stenograme dintr-o discuţie de partid din 30 noiembrie apărute sâmbătă în presă.

"Mă aşteptam, dacă avea ceva de comunicat şi o opinie, colegial să-mi dea un telefon sau să solicite o întâlnire. Sper ca din acest moment domnul prim-ministru să înţeleagă faptul că o manieră colegială şi corectă de comunicare cu noi, colegii săi – încă colegii săi – trebuie să fie una directă, nu cu apropouri, insinuări prin presă”, a continuat primarul Capitalei, Gabriela Firea, potrivit News.ro, care citează Antena 3.

Premierul Mihai Tudose a spus, joi, că decizia primarului Capitalei de a organiza un târg de Crăciun în Piaţa Victoriei nu este cea mai inspirată, el motivând că, în primul rând, oamenii nu au pe unde să traverseze şi, în plus, este o decizie care se interpretează, dat fiind că acolo au loc proteste.

"Nu cred că este cea mai inspirată decizie. Spuneţi-mi dumneavoastră, în primul rând, pe unde ajungem acolo? Că nu prea sunt treceri de pietoni. Eu cred că îşi va da seama că nu este cea mai inspirată alegere. Mai mult, se şi interpretează, că se face târg ca să nu mai vină nu ştiu cine...", a spus premierul, joi.

În presă au apărut sâmbătă stenogramele unei discuţii care ar fi avut loc în aceeaşi zi între Firea şi premierul Mihai Tudose.

”Dvs. sunteți de la Brăila, şi nu de la Craiova. Dvs. nu ştiţi ce este statul paralel, deşi nu aţi avut curajul să spuneţi asta în CEx, Dvs numiţi penale două colege, Dvs nu va coborâţi să citiţi scrisoarea preşedinţilor Parlamentului, pe Dvs nu vă îngrijorează situaţia ministrului de Interne care nu v-a sunat şi, deci, subiectul nu există, Dvs aveţi agendă şi program paralele faţă de din ce în ce mai multi dintre noi”, i-ar fi spus Firea premierului, potrivit News.ro.

Conform aceleiaşi surse, Gabriela Firea i-ar fi reproşat premierului că a uitat când o întreba de ce nu montează o statuie în Piaţa Victoriei pe motiv că s-a săturat de gălăgia din piaţă şi când i-a spus să nu aprobe mitingurile sindicaliştilor în faţa guvernului, pentru că nu se mai poate lucra.

"Succes mâine la paradă, în tribuna oficială! Nu uitaţi umbrela! Va ploua!", i-ar fi transmis Firea premierului, aluzie la faptul că acesta anunţase că va sta în tribună, alături de preşedintele Iohannis.

Am sugerat, doamna primar general să încercaţi să implementaţi solutia de sistematizare a intersecţiei aşa cum a fost ea trimisă la dvs. de către poliţia rutieră în primăvară. Atât! Soluţie de uşurat traficul. Nu v-am solicitat niciodată să refuzaţi mitinguri. Continui să cred că nu e cea mai fericită idee cu târgul în unul din cele mai aglomerate locuri din Bucureşti", ar fi replicat Tudose.

Gabriela Firea i-a mai reproşat premierului că dacă avea îngrijorări legate de organizarea târgului din Piaţa Victoriei, ar fi trebuit să o sune, nu să-i transmită "indicaţii preţioase" prin presă.

De asemenea, ea a susţinut că aşa cum preşedintele Klaus Iohannis se află în campanie pentru prezidenţiale aşa şi Tudose este în campanie pentru preluarea PSD.

Articol recomandat de sport.ro
Primul lucru făcut de Dani Alves, după eliberarea condiționată
Primul lucru făcut de Dani Alves, după eliberarea condiționată
Citește și...
Social-democrații continuă discuțiile privind organizarea unor mitinguri. Tăriceanu nu susține idee
Social-democrații continuă discuțiile privind organizarea unor mitinguri. Tăriceanu nu susține idee

Este iureş în PSD. Premierul şi primarul Capitalei se ceartă public din cauza târgului de Crăciun, pe care Gabriela Firea a vrut să-l organizeze în faţa Guvernului, iar Mihai Tudose nu a fost de acord.

Scandalul Tudose - Firea ia amploare. ”Dă replici din ce în ce mai nepotrivite”
Scandalul Tudose - Firea ia amploare. ”Dă replici din ce în ce mai nepotrivite”

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, susţine că premierul Mihai Tudose dă „replici nepotrivite” colegilor din partid.

Gabriela Firea se ceartă cu Mihai Tudose: ”E lucrul cel mai urât care se poate întâmpla”
Gabriela Firea se ceartă cu Mihai Tudose: ”E lucrul cel mai urât care se poate întâmpla”

Gabriela Firea a declarat sâmbătă că premierul Mihai Tudose a "găsit o manieră incorectă şi necolegială" de a o "admonesta public" pentru o decizie care a fost luată de instituţiile subordonate Primăriei Capitalei.

Premierul Tudose: Decizia Gabrielei Firea de a organiza un târg în Piaţa Victoriei nu este cea mai inspirată
Premierul Tudose: Decizia Gabrielei Firea de a organiza un târg în Piaţa Victoriei nu este cea mai inspirată

Premierul Mihai Tudose spune că decizia primarului Capitalei, Gabriela Firea, de a organiza un târg de Crăciun în Piaţa Victoriei nu este cea mai inspirată.

Recomandări
Avertisment lansat de Zelenski: Fără ajutorul imediat al SUA, Putin va împinge rapid războiul pe teritoriul NATO
Avertisment lansat de Zelenski: Fără ajutorul imediat al SUA, Putin va împinge rapid războiul pe teritoriul NATO

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski spune că armata ucraineană a reuşit să ţină piept ofensivei ruse din lunile de iarnă, dar avertizează că fără un ajutor urgent în armament din partea Statelor Unite, Ucraina riscă să nu mai poate face faţă.

România a devenit noua obsesie a Rusiei. Declarațiile care spun totul despre tensiunile dintre Moscova și București
România a devenit noua obsesie a Rusiei. Declarațiile care spun totul despre tensiunile dintre Moscova și București

După o perioadă în care și-a concentrat atenția asupra Ucrainei și a Occidentului, mai ales în contextul masacrului din Moscova, dar și al războiului aflat în desfășurare, Rusia a luat în vizor, la nivel declarativ, România.

Ministrul Finanţelor, întrebat cât i-a venit factura la curent: „Nu ştiu de ce a fost o factură destul de mare”
Ministrul Finanţelor, întrebat cât i-a venit factura la curent: „Nu ştiu de ce a fost o factură destul de mare”

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a declarat că a plătit la ultima factură de energie electrică suma de 199 lei şi nu ştie de ce a fost „o factură destul de mare”, în contextul în care nu este un mare consumator de energie.