Boc: Decizia de majorare a salariilor profesorilor cu 50% a fost o greseala

Ultima actualizare: 22-10-2012 13:58
Emil Boc

Decizia de majorare a salariilor profesorilor cu 50%, din urma cu trei ani, a fost o greseala care trebuie recunoscuta "cu smerenie", pornind de la ideea ca a recunoaste o greseala este mai bine decat a persevera in eroare, a afirmat Emil Boc.

Boc: Reducerea TVA la produsele alimentare nu are acoperire bugetara

Dublu fata de 2008. Cheltuieli de 400.000 lei - cazarea angajatilor lui Boc

"O spun raspicat si cu smerenie in fata romanilor: sustinerea majorarii salariilor cu 50%, in 2008, a fost o greseala pe care si eu o recunosc. Am fost unul dintre aceia care, desi nu eram nici membru al Guvernului sau al Parlamentului, am sustinut din calitatea de presedinte de partid majorarea salariilor. Recunosc, insa ca a recunoaste este mai bine decat a persevera in greseala. Spun asta acum, dupa ce a trecut aceasta criza peste noi, si cred ca ar trebui sa-i schimbe si pe politicieni", a spus Boc, la postul public de televiziune.

El a aratat ca actuala criza economica l-a "schimbat" si ca este constient ca in prezent trebuie sa asigure stabilitatea economica a tarii.

Coalitia a decis, in sedinta de luni, sa mandateze Guvernul sa isi angajeze raspunderea in Parlament pentru proiectul legii care limiteaza cresterile salariale pentru profesori.

Guvernul anunta, saptamana trecuta, ca va promova in Parlament, posibil prin angajarea raspunderii, un proiect de act normativ care sa plafoneze majorarea salariilor pentru profesori, considerand ca economia nu poate suporta la acest moment o crestere salariala de 50%.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO