Basescu: Romania a devenit o tara de mamicute si bebelusi

Ultima actualizare: 22-07-2012 19:01
Traian Basescu

UPDATE: Presedintele Traian Basescu considera ca variantele Guvernului pentru indemnizatie si concediu maternal sunt foarte bune, pentru ca acopera toate pretentiile. In plus, ironic, seful statului a observat ca, in Romania, mamele au devenit "mamicute".

Presedintele facea astfel, referire, in mod indirect, la discutiile aprinse care s-au purtat in ultima vreme, pe marginea acestui subiect.

"In orice caz, in ultima vreme am observat ca Romania nu mai are femei, are mamici. Si nu mai are copii, are bebelusi. Toata tara asta a devenit o tara de mamicute si bebelusi" - a spus Traian Basescu, intr-un interviu acordat televiziunii publice.

De altfel, a mai mai precizat presedintele Romaniei, chiar si sotia sa, Maria, a stat acasa doar trei luni, dupa ce a nascut, in cazul ambilor copii.

In ceea ce priveste economiile care se vor face la bugetul de stat prin aceasta masura, Traian Basescu a spus ca va fi voba despre 100 de milioane de lei in 2011 si de 500 de milioane de lei in 2012.

In plus, cel mai mare castig al mamelor din Romania, in opinia sefului statului, este faptul ca se pot intoarce cat mai repede "in campul muncii" si nu mai risca, astfel, deprofesionalizarea.

Premierul Emil Boc a anuntat, la finalul sedintei de miercuri a Guvernului, ca mamele vor putea opta pentru un concediu de crestere a copilului pentru o perioada de doi ani, dar cu o indemnizatie cuprinsa intre minimum 600 lei si maximum 1.200 lei.

Mamele au de ales intre 2 pachete de concedii pentru copil. Afla care sunt!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO