Legea salarizarii amanata pentru 2012.Salariile cresc cu 15% in 2011

Ultima actualizare: 31-10-2012 23:15

UPDATE: In plus, salariul minim va creste pana la 670 de lei. Nu atat de mult, asadar, pe cat sperau sindicatele. Deciziile au fost discutate intr-o sedinta speciala de Guvern la care a aparut si presedintele Traian Basescu.

 

Guvernul ia in calcul acordarea unor compensantii pentru bugetarii care castiga mai putin de 1000 de lei cum ar fi bonurile de masa.

In sedinta de miercuri s-a discutat si forma finala a legii salarizare. Supriza consta in faptul ca aplicarea noilor grile de salarizare va fi amanata pana in 2012.

Potrivit legii sporurile si indemnizatiile nu pot deapsi 30% din salariul de baza , iar premiile nu pot depasi doua salarii de baza pe an.

La inceputul discutiilor despre salarizare Traian Basescu a atras atentia Guvernului ca in Europa criza inca nu s-a terminat iar Romania nu se mai poate imprumuta la fel de mult ca in anii trecuti.

Guvernul a discutat si despre acordul cu FMI. Potrivit scrisorii de intentie prevederile ordonantei 50 nu se vor mai aplica si creditelor aflate in derulare. Romania nu va primi urmatoarea transa din imprumut daca nu modifica ordonanta.

In plus, Guvernul a promis ca va continua disponibilizarile si in 2011 iar Ministerul Sanatatii a spus ca va reduce cu 10% in 2011 numarul de internari in spitale. De asemenea, este posibila reducerea indemnizatiilor pentru mame.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
iBani
Cum punem la treabă banii economisiți lunar

18:06
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 19 Octombrie 2021

28:47
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
How To TikTok
Cum faci Live-uri plătite pe TikTok

06:36
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 16 Octombrie 2021

32:46
Alt Text!