Basescu, despre declaratiile legate de Regele Mihai: Nu retractez


Ultimul update: Marti 29 Mai 2012 11:40
Data publicarii: Miercuri 29 Iunie 2011 22:06
Categorie: Stiri Politice
Traian Basescu

"Eu am avut echipaje de 42 de oameni pe care nu le-am abandonat. Un sef de stat are natiunea lui. Poate sunt deformat profesional, profesia mea ma face sa gandesc. Nu retractez", a spus presedintele Traian Basescu.

Presedintele Traian Basescu a declarat saptamana trecuta ca decizia Regelui Mihai de a abdica a fost "un act de tradare", el adaugand totodata ca relatia sa de apropiere cu printul Paul a fost un gest pentru a proba ca nu are nimic cu Casa Regala. "Tot continuam sa consideram ca abdicarea regelui a fost un mare act patriotic. Nu. A fost un act de tradare a interesului national al Romaniei. Din partea regelui. Acesta este punctul meu de vedere", a spus Basescu.

In alta ordine de idei, presedintele Traian Basescu a precizat in aceasta seara ca este dispus sa renunte la mai mult de un an de mandat numai daca politicienii accepta un lucru.

Anume, daca sunt dispusi sa accepte revizuirea Constitutiei, mentionand ca exclude, in acest context, varianta de a fi premier.

Presedintele a spus ca "daca ei sunt dispusi sa revizuiasca Constitutia", el este dispus sa renunte mai mult de un an de mandat pentru ca parlamentarele si prezidentialele sa se suprapuna din nou.

De asemenea, Traian Basescu a mentionat ca nu a renuntat la a sustine revenirea la mandatul prezidential de 4 ani. "Renunt la 2 ani de mandat in 2012 numai sa se revizuiasca Constitutia", a spus Basescu la 10TV, intr-un interviu citat de Mediafax.

Presedintele Traian Basescu a mai declarat, recent, ca este dispus sa renunte la o parte din mandat pentru ca prezidentialele si legislativele sa se suprapuna din nou.

Sursa: Mediafax

Basescu, presedintelui Greciei: Cu usurinta ati fi putut spune
Basescu: Arestarile pe 29-60 de zile au ajuns o practica, iar procurorii nu raspund
VIDEO PROTVPLUS.RO