Basescu la Dupa 20 de ani:"Ii invit pe specialisti sa bea apa din iazul de la Rosia Montana"


Ultimul update: Duminica 04 Noiembrie 2012 09:13
Data publicarii: Duminica 18 Septembrie 2011 07:52
Categorie: Stiri Politice
Traian Basescu la Rosia Montana

Argumentul folosit de presedintele Traian Basescu in emisiunea " Dupa 20 de ani ", ca sa demonstreze ca nu exista acolo un pericol real pentru mediu.

Inainte de lua o pozitie publica in cazul Rosia Montana, presedintele Traian Basescu spune ca a cerut mai multe rapoarte de la autoritati. In plus, a mers personal la fata locului unde a facut cateva poze.

Poti vedea "Dupa 20 de ani", cu Traian Basescu, si pe mobil la adresa m.stirileprotv.ro.

Asa a ajuns la concluzia ca proiectul este rentabil din punct de vedere economic. Pe de alta parte, seful statului sustine ca cei care se tem de o eventuala poluare exagereaza.

"Avem o directive europeana care stabileste ca, din 2018, in exploatarile de aur, in iazurile de decantare nu pot fi densitati de cianuri mai mari de 10 parti pe milion… Rosia Montana este proiectat pe 5 parti pe million, cianuri. Am vazut specialisti care spuneau, in cafea sunt sase parti pe milion cianuri, eu o sa-I invit cand incepe exploatarea, daca va incepe, sa fie primii care beau apa din iazul de la Rosia Montana, sa ne demonstreze ca apa nu are cianuri la nivel toxic." a declarat Traian Basescu in emisiunea "Dupa 20 de ani" de la Pro TV.

Vezi aici EMISIUNEA INTEGRALA "Dupa 20 de ani" cu presedintele Traian Basescu!

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO