Băsescu: Nu mai e mult şi vor "reuşi" activarea Art. 7, Tratatul de la Lisabona. Ăsta da succes


Ultimul update: Miercuri 24 Aprilie 2019 11:44
Data publicarii: Miercuri 24 Aprilie 2019 11:39
Categorie: Stiri Politice
Traian Băsescu

Românii şi justiţia sunt victimele războiului politic dintre partide, care nu au avut "înţelepciunea şi onestitatea" să discute şi să ia măsurile necesare consolidării progreselor din justiţie, afirmă fostul preşedinte Traian Băsescu. 

"De mai bine de doi ani, subiectul care domină dezbaterea publică în România este justiţia. Alianţa PSD - ALDE atacă zilnic justiţia sub sloganul "justiţie până la capăt". Este un slogan la adăpostul căruia Dragnea şi Tăriceanu duc un adevărat război pentru a pune sub control politic justiţia.

Cei doi lideri ai puterii au în vedere şi salvarea selectivă a propriei clientele de partid. Extrem de preţioase în această bătălie sunt protocoalele SRI cu justiţia şi exemplele credibile şi tot mai multe de erori şi abuzuri ale unor procurori şi judecători, apărute în spaţiul public", spune Traian Băsescu pe pagina sa de Facebook, potrivit Agerpres.

Potrivit acestuia, de cealaltă parte, "utilizând ca declanşator Ordonanţa 13/2017", partidele de opoziţie conduse de Ludovic Orban şi Dan Barna, respectiv PNL şi USR, plus strada, "nu contenesc în a se opune vehement" oricărei modificări a legilor justiţiei, dar şi a Codurilor penale.

"Pentru ei, justiţia este perfectă şi nimic nu trebuie schimbat, chiar dacă sunt zeci de decizii ale CCR care obligă la modificarea unor articole din CP şi CPP şi două directive ale UE cu privire la prezumţia de nevinovăţie, respectiv confiscarea extinsă, care trebuiau introduse în Coduri încă de anul trecut. La rându-i, justiţia, prin diverşi procurori, judecători şi asociaţii ale magistraţilor, având ca lideri pe Augustin Lazăr, dar şi membri ai CSM, a intrat şi ea pe câmpul de bătălie, uneori din dorinţa de a-şi acoperi propriile păcate, alteori pentru a-şi creşte sau pentru a-şi prezerva puterea şi influenţa în relaţia cu politicul. Din păcate, de prea puţine ori, magistraţii s-au implicat constructiv şi fără aroganţă în a sprijini necesarele corecţii vizând legile justiţiei sau modificarea codurilor penale", a mai scris Traian Băsescu.

Cele trei tabere "au exportat întreg conflictul", făcând ca România să devină subiect de dezbateri şi critici severe, mai spune fostul şef al statului.

"Fără scrupule, politicieni şi magistraţi, bine susţinuţi de ONG-uri prietene, au dezinformat tot ce putea fi dezinformat: ambasade, Comisie Europeană, grupuri politice din Parlamentul European, Comisia de la Veneţia etc., fiecare parte prezentând deformat motivele disputei despre justiţie. Şi, uite aşa, România s-a trezit subiect de dezbatere şi critici severe în Parlamentul European, la Comisia Europeană sau la Bucureşti prin poziţiile publice ale ambasadelor occidentale", menţionează Băsescu.

În opinia sa, dacă exista "înţelepciune şi onestitate", cele trei puteri, prin reprezentanţii lor, se aşezau la discuţii, diagnosticau corect erorile, abuzurile, deficienţele legislative şi responsabilităţile, după care luau măsurile necesare consolidării progreselor din justiţie în cadrul principiului cooperării loiale dintre instituţiile şi puterile statului.

"N-a fost să fie aşa datorită luptei crâncene pentru putere, a obtuzităţii şi a calităţii proaste a oamenilor responsabili din politică şi din justiţie, iar rezultatele au fost pe măsură. Ca o dovadă că ţara a fost "bine servită" de cele trei tabere beligerante, concluziile conflictului sunt următoarele: 1. Se menţine MCV-ul pentru România. 2. România nu intră în Spaţiul Schengen. 3. Românii au tot mai puţină încredere în justiţie. Iar dacă cele trei tabere vor să obţină "succes deplin", soluţia este să continue a-şi trâmbiţa dezinformările în exterior şi la ambasade. Nu mai este mult şi vor "reuşi" activarea Articolului 7 din Tratatul de la Lisabona. Ăsta da succes. Am înfrânt!", concluzionează Traian Băsescu.

Traian Băsescu Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Agerpres

Nicolicea îl acuză pe Iohannis, după ce i-a refuzat numirea, că încalcă o decizie CCR
Nicolicea îl acuză pe Iohannis, după ce i-a refuzat numirea, că încalcă o decizie CCR
Comisia de la Veneţia a discutat cu Iohannis despre Coduri.
Comisia de la Veneţia a discutat cu Iohannis despre Coduri. "PSD legiferează nociv"
Eugen Nicolicea: ”Am absolvit Dreptul cu nota 10 la Spiru Haret”
Eugen Nicolicea: ”Am absolvit Dreptul cu nota 10 la Spiru Haret”
Comisia Iordache a adoptat raportul pentru modificarea Codului de procedură penală
Comisia Iordache a adoptat raportul pentru modificarea Codului de procedură penală
VIDEO PROTVPLUS.RO
Remus Opriș
A murit Remus Opriș. Fostul ministru avea 60 de ani
Iohannis: Îi cunoaştem pe cei care nu luptă, cu adevărat, cu birocraţia şi corupţia
Ponta, despre arestarea lui Mazăre: Ca în Narcos, Dragnea îi va da pe toţi, ca să scape el
Răzvan Cuc a rupt un contract important în fața jurnaliștilor. ”Așa ceva nu se poate”
Iohannis în Piaţa Victoriei. "Dacă pierdem independenţa justiţiei, pierdem tot"
Reacţia Vioricăi Dăncilă, după ce i s-a strigat "Hoţii!". "Eşti un om slab"
Viorica Dancila, Zalau
Protestatar, către Dăncilă: ”Iau 22 de milioane și în mână 13. Unde sunt restul banilor?”
Dăncilă a fost așteptată de protestatari în Zalău: ”Nu am de ce să mă tem”
Iohannis: Cei care guvernează să înţeleagă că situaţia din învăţământ este dezastruoasă
Dragnea spune că ar fi posibilă reducerea cu 50% la transportul aerian intern pentru studenți
De ce a amânat Iohannis ceremonia în care urma să fie declarat ”Anul omagierii victimelor comunismului”
Al doilea parlamentar PSD care invită un jurnalist la baie. "Vreţi să intraţi cu mine?"