Basescu: Le-am cerut serviciilor sa imi spuna al cui filaj este in cazul Bica-Udrea-Topoliceanu

Traian Basescu

Traian Basescu a declarat, vineri, ca a discutat cu sefii SRI si SIE despre materialul publicat de un freelancer despre EADS precum si despre urmarirea lui Udrea, Bica si Topoliceanu.

Basescu a spus ca a discutat vineri, joi si miercuri cu reprezentantii serviciilor "pe tema EADS, cu acel freelancer care a lansat din Germania, si tema urmaririi procutorului Bica si a doamnei Udrea si a doamnei Topoliceanu".

"Cineva a facut acest filaj, pentru ca suntem de acord ca nu e vorba de paparazzi. Am intrebat: «Daca nu e filaj al statului, la puterea pe care o aveti, imi spuneti in cateva zile a cui e»", a spus Basescu.

Presedintele a continuat: "Eu nu pun degetul pe niciun serviciu, spun ca au fost servicii. «Daca nu au fost, imi demonstrati». Am cerut un final la aceasta problema publica, cine a facut supravegherea".

Basescu a mai aratat ca daca i se va spune ca a fost vorba despre paparazzi, va rade. "O sa rad, sunt convins ca nu au fost paparazzi", a precizat seful statului.

Citește și
Traian Basescu
Traian Basescu sustine ca serviciile secrete romane si franceze au supravegheat-o pe Elena Udrea. CSM a pornit o ancheta
Derută printre militarii ruși după întâlnirea cu soldații din Coreea de Nord: „Ce să facem cu chinezii ăștia!?”

Intrebat daca serviciile s-au implicat in campanie, Basescu a raspuns: "Nu as dezvolta subiectul pana nu primesc raportul «Daca voi nu, atunci cine a facut supravegherea sefei DIICOT?»".

Traian Basescu a mai spus ca este inacceptabil sa nu se stie cine a facut site-ul pe care au aparut fotografiile de la Paris, si a aratat ca acesta a aparut in cursul noptii, s-au postat fotografiile, dupa care a fost desfiintat.

"Nu pot sa cred ca noi, care vrem sa asiguram securitatea cibernetica a Ucrainei, nu stim la aceasta ora care este PC-ul de pe care s-a facut acel site", a precizat el.

Traian Basescu a mai spus ca este sa nevoie de modificarea legislatiei, "pentru a avea garantia ca Serviciile sa fie supuse si sa aiba constiinta controlului parlamentar puternic".

"Serviciile nu trebuie demilitarizate", a mai spus Basescu despre modificarile din legea aflata la Parlament, privind functionarea acestor servicii secrete, el precizand ca este nevoie de intarirea controlului.

Basescu: Evident ca Bica este cea care a fost urmarita la Paris, Udrea devenit de interes ulterior

Presedintele a mai declarat, vineri, la un post TV, raspunzand unei intrebari, ca este evident ca sefa DIICOT, Alina Bica, este cea care a fost urmarita la Paris, mentionand ca Elena Udrea a "devenit de interes dupa ce si-a depus candidatura" la Presedintie.

"Este evident ca doamna Bica a fost supravegheata la Paris. (...) Doamna Udrea a devenit de interes dupa ce si-a depus candidatura", a spus Traian Basescu.

Presedintele a mai declarat ca protectia sefei DIICOT este asigurata de Serviciul de Protectie si Paza, prin lege. "In rest, e supraveghere. Daca e fara mandat, e ilegala", a mentionat Basescu.

Presedintele a mai declarat ca, in mod categoric, celor din servicii nu le convine dezbaterea pe care a lansat-o si ar fi vrut sa nu se vorbeasca despre acest lucru. "Nici mie nu imi convine, nu as fi vrut sa ajungem in situatia de a avea aceasta dezbatere", a mentionat Traian Basescu, aratand ca presedintele nu are insa alte instrumente, iar in acest fel constiinta sa este impacata.

De altfel, Traian Basescu a amintit faptul ca pe 10 septembrie s-a intalnit cu sefii SRI si SIE si i-a avertizat, cerandu-le neutralitate in campania electorala.

Basescu: BOR s-a implicat in campania pentru prezidentiale in sprijinul PSD, s-a mers prea departe

Traian Basescu a declarant ca BOR s-a implicat, evident, in campania pentru prezidentiale in sprijinul PSD, explicatia tinand de interesele financiare sustinute de Guvern, mentionand si ca "Victor Ponta nu a lasat vreo icoana nepupata in Romania". "Biserica Ortodoxa este evident implicata in campanie. Eu nu o critic, este greu sa critici Biserica Ortodoxa, la cat este de populara", a spus Basescu.

Presedintele a mai declarat ca BOR este implicata in sustinerea PSD in campanie, mentionand ca nu vede alta explicatie dincolo de interesele financiare sustinute de Guvernul Ponta. El a mai spus, pe de alta parte, ca nici Victor Ponta "nu a lasat vreo icoana nepupata in Romania".

Potrivit sefului statului, s-a mers prea departe cu implicarea BOR in campanie. Basescu a tinut sa precizeze ca el a sprijinit Biserica Ortodoxa ca presedinte, dand ca exemplu impacarea cu Biserica de la Ierusalim.  "Patriarhul nu mai era pomenit in slujbele de la Ierusalim", a subliniat Basescu, subliniind: "Împacarea cu Biserica de la Ierusalim s-a intamplat datorita mie". Intrebat, la final, daca crede in Dumnezeu, Basescu a raspuns afirmativ, mentionand insa ca, dat fiind specificul activitatii pe mare, relatia sa cu Divinitatea este una directa, fara intermediul preotilor.
 

 

Articol recomandat de sport.ro
Uluitor! Antrenorul dat afară se alege cu o sumă fabuloasă: 78 de milioane de euro
Uluitor! Antrenorul dat afară se alege cu o sumă fabuloasă: 78 de milioane de euro
Citește și...
CSM a sesizat Inspectia Judiciara in cazul fotografiilor cu Elena Udrea si sefa DIICOT, Alina Bica
CSM a sesizat Inspectia Judiciara in cazul fotografiilor cu Elena Udrea si sefa DIICOT, Alina Bica

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a decis sa sesizeze Inspectia Judiciara, pentru verificari legate de fotografiile facute publice joi in care apar Elena Udrea si sefa DIICOT, Alina Bica, au declarat, pentru MEDIAFAX, oficiali ai institutiei.

Traian Basescu sustine ca serviciile secrete romane si franceze au supravegheat-o pe Elena Udrea. CSM a pornit o ancheta
Traian Basescu sustine ca serviciile secrete romane si franceze au supravegheat-o pe Elena Udrea. CSM a pornit o ancheta

Presedintele Traian Basescu acuza serviciile de informatii romanesti si franceze ca au urmarit-o pe Elena Udrea la Paris si au fotografiat-o.

Recomandări
România îmbătrânește. Numărul celor ieșiți la pensie este mai mare cu aproape un milion față de cei până în 14 ani
România îmbătrânește. Numărul celor ieșiți la pensie este mai mare cu aproape un milion față de cei până în 14 ani

Cu o vârstă medie a populației de 42 de ani, România îmbătrânește. Numărul celor ieșiți la pensie este mai mare cu aproape un milion față de cei până în 14 ani.

Ce a făcut fiica lui Ioan Crișan la o lună după asasinat. Avocatul unui suspect spune că acuzațiile sunt povești necredibile
Ce a făcut fiica lui Ioan Crișan la o lună după asasinat. Avocatul unui suspect spune că acuzațiile sunt povești necredibile

Cazul omului de afaceri ucis acum trei ani la Arad cu o bombă artizanală declanșată de la distanță s-a complicat. Considerați suspecții unui asasinat la comandă, fiica lui Ioan Crișan și presupușii executanți au fost eliberați.

Germania afirmă că desfăşurarea de trupe nord-coreene în Ucraina reprezintă o
Germania afirmă că desfăşurarea de trupe nord-coreene în Ucraina reprezintă o "escaladare clară". Coreea de Nord reacționează

"Sprijinul" Coreii de Nord pentru Rusia, "fie prin livrarea" de echipamente militare, fie prin "utilizarea posibilă de personal", reprezintă o "escaladare clară" a războiului din Ucraina, a avertizat vineri Ministerul german de Externe, relatează AFP.