Basescu, intrebat de ce circula liber Viktor Orban in Covasna, Harghita: "De ce nu l-ati fluierat?"

Dată publicare: 12-08-2013 10:57
Dată actualizare: 15-08-2013 07:02


traian basescu viktor orban 2

Basescu a fost intrebat luni, la Universitatea de Vara de la Izvoru Muresului, judetul Harghita, de ce e lasat premierul ungar Viktor Orban "sa circule liber" in judetele Harghita si Covasna, el raspunzand: "Daca nu v-a placut, de ce nu l-ati fluierat?".

La a XI-a editie a Universitatii de Vara de la Izvoru Muresului, judetul Harghita, care are ca tema principala "Romania si romanii de la frontiera Uniunii Europene si NATO", participa lideri ai organizatiilor romanesti din jurul frontierelor tarii si din Balcani (Bulgaria, Serbia, Ungaria, Ucraina, Albania), dar si din Diaspora romaneasca (Italia si Franta).

In cadrul dezbaterilor la care participa presedintele Basescu a fost formulata o critica legata de faptul ca premierul Ungariei Viktor Orban "circula prea liber" in judetele Harghita si Covasna.

"Daca nu v-a placut, de ce nu l-ati fluierat? Nu o sa vina Guvernul sa-l fluiere", a raspuns Traian Basescu.

Premierul ungar Viktor Orban a participat, la sfarsitul lunii iulie, la lucrarile Universitatii de Vara "Balvanyos".

Cu acea ocazie, europarlamentarul Laszlo Tokes i-a cerut premierului Ungariei ca impreuna cu guvernul pe care il conduce sa construiasca "un sistem de cooperare nationala", astfel incat sa ofere "protectorat" Transilvaniei, "asa cum a facut Austria cu Tirolul de Sud".

Doi adolescenti de 16 ani din Brasov si Jibou au aruncat cu rosii, Universitatea de vara de la Baile Tusnad, inspre scena pe care se afla premierul Ungariei, Viktor Orban, acestia fiind, ulterior, amendati de jandarmi.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO