UDMR: Ne delimitam de afirmatiile liderului Jobbik. In secolul 21, si prostiile circula liber

Dată publicare: 12-08-2013 10:37
Dată actualizare: 15-08-2013 07:02


Kelemen Hunor

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, precizeaza ca formatiunea sa se delimiteaza de afirmatiile liderului Jobbik, Gabor Vona, el aratand insa ca, in secolul 21, la fel ca marfurile, "si ideile si chiar prostiile circula liber".

"Nu putem accepta in secolul 21 interventia si influenta partidelor extremiste in societatea noastra. Noi nu avem nicio relatie institutionala cu Jobbik si nici cu alte forte extremiste si aceste afirmatii nu ne ajuta cu nimic. Respingem si ne delimitam de astfel de afirmatii", a declarat liderul UDMR, luni, conform Mediafax, care citeaza RFI.

"Indiferent de cine sunt facute astfel de afirmatii, ei se urca in masina, pleaca bine mersi din Romania, se simt foarte bine acasa si tot noi ramanem acasa si trebuie sa rezolvam problemele noastre (...). De aceea, pozitia noastra este foarte clara: eu as prefera sa nu avem astfel de declaratii, astfel de interventii, astfel de idei, dar in secolul 21, in Uniunea Europeana, in lumea libera, asa cum si marfurile si ideile si chiar si prostiile circula liber, n-ai ce sa faci!", afirma liderul UDMR.

Kelemen Hunor sugereaza ca unele reactii de la Bucuresti in cazul Jobbik au fost exagerate: "Nici reactia autoritatilor romanesti, nu a autoritatilor, ci a unor politicieni nu trebuie sa fie o reactie exagerata, dai o importanta mai mare decat are o astfel de declaratie facuta la o tabara de vara".

In opinia sa, "a fost un subiect de week-end, de vara si nu trebuie sa dam o importanta mai mare decat e".

Liderul Jobbik, Vona Gabor, a declarat, sambata, la Tabara Tineretului Maghiar din Ardeal ((Erdelyi Magyar Ifjak-EMI) de la Borzont, judetul Harghita, ca partidul pe care il conduce va apara drepturile si interesele maghiarilor din Transilvania, asumandu-si responsabilitatea unui conflict cu Romania.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO