Basescu: Harghita si Covasna, "niciodata unite". Ce a propus presedintele, UDMR-ului

Ultima actualizare: 22-10-2012 00:15
Traian Basescu

Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri, ca le-a spus reprezentantilor UDMR, la Cotroceni, ca maximul pe care il poate oferi este o formula de opt judete plus Harghita si Covasna, separat, care sa ramana asa cum sunt acum, dar "niciodata unite".

"Le-am spus (reprezentantilor UDMR, n.r.) ca maxim ce putem face in conditiile in care nu vreti sa organizam teritoriul pe judete mari este ca cele doua judete, Covasna si Harghita, sa ramana asa cum sunt. Separate, ca judete. Le avem acum, Covasna si Harghita. Raman asa cum sunt. Este varianta opt plus doi si este maxim ce puteti obtine", a spus Basescu, referindu-se la discutiile avute, marti, la Cotroceni.

El a spus ca, daca are acordul Uniunii, va publica stenograma discutiei de marti.

Basescu a respins varianta "8 plus 1" vehiculata in presa.

Traian Basescu a reluat si acuzatiile de imaturitate la adresa lui Antonescu si Ponta.  Potrivit lui Traian Basescu, Adrian Nastase este mult mai matur, iar cu Ion Iliescu poti discuta.

"Stiu un Mitrea mult mai matur, stiu Nastase mult mai matur. Nastase poate fi acid cand nu e o discutie serioasa, dar poate fi un partener serios de discutie. Ion Iliescu este un politician cu care poti discuta in mod real, chiar daca ai puncte de vedere diferite. Dar ce te faci cu copiii astia? Geoana poate fi si el un partener de discutie", a declarat seful statului.

Intrebat daca il considera pe Geoana mai matur decat pe Ponta, Basescu a declarat: "Da, categoric, e alt calibru de om politic. Ponta e inca la juniori, e la echipa aceea a lui Hagi, Luceafarul Constanta. Si acum am o parere buna (despre Ponta – n.r.), dar in raport cu functia pe care o are, e mult prea sus pentru maturitatea pe care o are. Ca si Antonescu, de altfel".

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO