Băsescu, după desecretizarea protocolului cu SRI: ”Vai ce chin, ce dor, ce jale!”

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13
traian basescu

Fostul președinte al României Traian Băsescu a reacționat după ce SRI a desecretizat protocolul pe care l-a încheiat cu Parchetul General în SRI.

 

Băsescu spune că documentele care au fost făcute publice de SRI arată clar că el nu a avut nicio legătură cu implicarea SRI în activitatea DNA - așa cum a fost acuzat de-a lungul timpului de unii jurnaliști.

Fostul președinte a precizat că - așa după cum se vede și în documentele făcute publice de SRI - hotărârile CSAT din perioada în care a fost șef de stat nu vizează implicarea SRI în activitatea DNA.

Mesajul lui Traian Băsescu:

Vai ce chin, ce dor, ce jale!

S-a publicat protocolul semnat în 2009 între Ministerul Public și SRI. Din cele 18 pagini ale protocolului, 2 sunt dedicate nominalizării legilor, ordonanțelor de urgență, hotărârilor de guvern și hotărârilor CSAT care constituie izvorul conţinutului protocolului. Și, ce să vezi?!

Din mandatul meu, sunt invocate 5 hotărâri CSAT, din care 4 se referă la antiterorism și contraterorism, activităţi aflate în sarcina DIICOT şi a Parchetului General. Doar hotărârea CSAT nr. 17/2005 se referă la combaterea corupţiei, a fraudei și a spălării banilor. În acestă hotărâre, instituţiile implicate sunt : Ministerul Finanţelor Publice , Ministerul Public, Parchetul Naţional Anticorupţie şi Ministerul Justiţiei. Nici vorbă de implicarea SRI prin decizia CSAT.

Și atunci cum Dumnezeu rămâne cu minciuna incrâncenată a propangandiştilor Bogdan Chireac, Doru Buşcu, Abraham,Liviu Mihaiu, Mihai Gîdea, Mircea Badea, Radu Tudor, Cornel Nistorescu şi mulţi, mulţi alții, care de ani de zile susţin că implicarea SRI în activitatea DNA a fost generată de hotărârile CSAT stabilite prin decizia “UNICULUI” membru al acestei instituţii, desigur, Băsescu.

Cum rămâne cu propaganda mincinoasă lătrăilor? Vai ce chin, ce dor, ce jale!” - a scris Băsescu pe Facebook.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO