Basescu, despre o eventuala candidatura in Capitala: "Decizia mea este luata". Ce spune despre candidatii la Primarie

Traian Basescu - AGERPRES

Presedintele PMP, Traian Basescu, a precizat ca decizia sa in privinta unei candidaturi la Primaria Capitalei este luata, dar o va anunta la momentul potrivit.

"Decizia mea este luata, dar nu consider oportun sa va spun ce decizie am luat. (...) O sa fac ceea ce trebuie, o sa fac ceea ce se cade pentru un politician ca mine, care a obtinut doua mandate de parlamentar, doua mandate de primar general, doua mandate de presedinte al Romaniei. Deci, am discernamantul sa fac ceea ce se cade sa fac, dupa un asemenea background politic. (...) Eu de la politica am obtinut toate functiile care se obtin prin vot - parlamentar, primar, presedinte", a declarat Traian Basescu la Romania Tv, intrebat daca va candida la Primaria Capitalei.

El a adaugat ca isi permite sa-si anunte deciziile si mai tarziu, spunandu-i-se ca mai sunt cateva zile pana la termenul limita de depunere a candidaturilor.

Intrebat despre varianta ca PMP sa-l desemneze pe Robert Turcescu drept candidat al formatiunii la functia de primar general, Basescu a raspuns: "Interesant".

Basescu: Daca Nicusor Dan va fi primarul Capitalei, vom avea o deceptie uriasa

Citește și
galati
Fostul fotbalist de la Otelul Galati, Eugen Bostina, expropriat. Oamenii primariei i-au spart butucul cu o bormasina
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

Traian Basescu afirma ca, in cazul alegerii lui Nicusor Dan in functia de primar general al Capitalei, bucurestenii vor avea "o deceptie uriasa", adaugand ca ghiceste in acesta "un habarnist bun de gura".

"E un tehnocrat care bate la portile Capitalei, se numeste Nicusor Dan. Eu ghicesc in acest om un habarnist bun de gura, care si-a facut nume doar pentru ca a obstructionat, uneori pe drept, alteori pe nedrept, anumite autorizatii date prin Bucuresti, dar daca el va fi cumva primarul, vom avea o deceptie uriasa. La fel cum am avut cu Iohannis", a declarat Traian Basescu la Romania Tv.

Nicusor Dan si-a anuntat candidatura la functia de primar general al Capitalei din partea Uniunii Salvati Bucurestiul, organizatie pe care o conduce.

Basescu despre o candidatura a lui Tariceanu in Capitala: Cred ca i-a venit si lui timpul sa se legitimeze ca om politic

Traian Basescu crede ca a venit timpul ca si Calin Popescu-Tariceanu, presedintele Senatului, sa se legitimeze ca om politic.

"Calin, ca si Vasile Blaga... nu au castigat saracii o primarie de comuna. Cred ca a venit timpul ca si Calin sa incerce la o comuna, la un oras, la Capitala, undeva, sa incerce acea legitimare profunda pe care ti-o da functia obtinuta prin vot direct", a declarat Traian Basescu la Romania Tv, intrebat despre varianta ca acesta sa candideze la Primaria Capitalei.

Spunandu-i-se ca Tariceanu este al doilea om in stat si a fost si premier in perioada cand el era presedinte, Basescu a spus: "Discutam despre o alta parte a politicii, aceea parte care te legitimeaza definitiv ca om politic".

"Iar acea parte, dincolo de functiile numite sau negociate, ca a fost prim-ministru pe negociere, a fost desemnat presedinte de Senat pe negociere. Ca sa definesti ca om politic, iti trebuie si o functie obtinuta prin alegeri directe. Or, cred ca la varsta lui, e de o seama cu mine Calin sau cu cateva luni mai mic, i-a venit si lui timpul sa se legitimeze ca om politic", a declarat presedintele PMP.

Basescu: Fata de Marian Munteanu am o pozitie neutra; nu-l urasc, nu-l iubesc

Traian Basescu afirma ca are o pozitie neutra fata de Marian Munteanu, candidatul PNL la Primaria Capitalei, si ca in anii '90 l-a vazut ca pe un exponent al Pietei Universitatii, ulterior cu o evolutie interesanta, cu abordari nationaliste, usor aplecate spre doctrina legionara.

"Am o pozitie neutra fata de el, nu-l urasc, nu-l iubesc. Eu il tin minte pe Marian Munteanu ca pe un exponent al Pietei Universitatii. La vremea cand el era pe toate ecranele, eu eram la Constanta si atunci cel putin, impresia, vazut de la distanta, era aceea ca aveam in fata un lider al studentilor care era impotriva sistemului comunist. Asta este poza pe care eu o am de la inceputul anilor '90. (...) Pe urma, el a avut o evolutie interesanta, nu as spune condamnabila, cu abordari relativ nationaliste, atat cat l-am urmarit eu pe Marian Munteanu (...), abordari nationaliste usor aplecate si catre doctrina legionara. Aici il pozitionez eu pe Marian Munteanu. Daca in mod sincer crede in abordarile de tip legionar, aici e o discutie care trebuie facuta", a declarat Traian Basescu, duminica, la Romania Tv.

Presedintele PMP a adaugat ca perceptia despre Munteanu deriva din optiunile exprimate de acesta in declaratiile sale politice.

"Dupa mine, este un lider de tip nationalist, un lider de tip legionar, dar nu este rostul meu sa-l critic. Nu pe Marian Munteanu il critic si nu relatia lui cu eu stiu ce institutii sau ce personalitati. Abordarile lui acestea sunt. El poate sa le aiba, le-au avut multi in Romania, dar n-au prins", a mai declarat Basescu.

Intrebat daca Marian Munteanu este bun sa ocupe functia de primar general, presedintele PMP a raspuns: "Functia de primar general este o functie extrem de grea".

 

Basescu: In guvernarea de tehnocrati s-ar putea sa avem din nou partide nationaliste in Parlament

Traian Basescu considera ca, in urma alegerilor din acest an, pe "guvernarea proasta, balbaita, a Guvernului de tehnocrati", in Parlament ar putea sa acceada, din nou, partide nationaliste.

"Dupa mine, cel mai mare pericol nu este legat nici de pensii, nici de salarii. Dupa mine, cel mai mare pericol este impingerea deliberata a romanilor catre abordari nationalist-extremiste. Si avem nominalizarea de la PNL care ne arata lucrul acesta. Avem partide tot mai multe care se infiinteaza ca partide nationalist-extremiste. Si ce a fost Vadim Tudor a fost o joaca de copii. Vor porni romanii pe acest filon si va fi vai de capul nostru", a declarat Traian Basescu la Romania Tv, intrebat despre "pericolul" unor decizii ale actualei guvernari privind taieri de pensii si salarii.

Presedintele PMP a adaugat ca s-ar putea ca, la alegerile parlamentare, "pe guvernarea proasta, balbaita, a Guvernului de tehnocrati, sa avem, din nou, partide nationaliste in Parlament".

"Dar nu neaparat partide noi. Ce abordare va avea PNL in continuare dupa miscarea cu Marian Munteanu? Va scoate lideri nationalisti pentru alegerile din toamna?", a afirmat Basescu.

Presedintele PMP apreciaza ca este nevoie de o innoire a clasei politice.

"Innoim cu nationalisti-extremisti? Cu oamenii doamnei Le Pen? Fiti siguri ca Romania se distruge singura si este un avertisment public pe care-l face, iar cei responsabili de acest concept al sectei securitatii nationale care trebuie infiltrata peste tot si trebuie sa controleze decizia politica trebuie sa stie ca in mine au adversar. Eu inteleg ce se intampla in institutii, nu sunt parasutat acum in viata politica si nu inteleg care sunt abordarile in centrele de decizie", a mai declarat Basescu.
 

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
Clipul postat de Piedone pe Facebook. Ce mesaj le transmite celor care ii contesta candidatura la Primaria Sectorului 4
Clipul postat de Piedone pe Facebook. Ce mesaj le transmite celor care ii contesta candidatura la Primaria Sectorului 4

Cristian Popescu-Piedone le transmite celor care ii contesta candidatura la Primaria sectorului 4 ca, intr-o zi, adevarul va iesi la lumina, iar atunci acestia ar putea sa regrete modul in care s-au raportat la el.

Fostul fotbalist de la Otelul Galati, Eugen Bostina, expropriat. Oamenii primariei i-au spart butucul cu o bormasina
Fostul fotbalist de la Otelul Galati, Eugen Bostina, expropriat. Oamenii primariei i-au spart butucul cu o bormasina

Exproprieri cu scandal in centrul Galatiului. Pentru a largi o strada importanta care leaga nordul de sudul orasului, primaria i-a deposedat de case pe 20 de proprietari, carora le-a oferit diferite sume de bani, conform unor evaluari.

Senatorul PNL Andrei Volosevici, candidat la Primaria Ploiestiului, suspectat de luare de mita. Reactia politicianului
Senatorul PNL Andrei Volosevici, candidat la Primaria Ploiestiului, suspectat de luare de mita. Reactia politicianului

Andrei Volosevici, senator de Prahova, desemnat de PNL drept candidat pentru functia de primar al Ploiestiului, este banuit de luare de mita si abuz in serviciu.
 

Recomandări
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia

Armata Ucrainei a decis să retragă una dintre armele pe care i le-a furnizat Washingtonul, după ce s-a constatat că este vulnerabilă în timpul atacurilor rusești.

Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare

Acuzațiile procurorilor și dosarele penale întocmite pe numele lor nu îi țin pe politicieni departe de funcții. 

Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump.
Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump. "Fără ea, nu vei face nimic, devii un președinte onorific"

Curtea Supremă a SUA a dezbăutut, joi, imunitatea penală a lui Donald Trump. Majoritar conservatoare, aceasta a părut să respingă argumentele candidatului republican la Casa Albă.