Cum explica Marian Munteanu relatia sa cu fostul sef al SRI, Virgil Magureanu, in anul 2000: "Eu nu cer scuze"

Ultima actualizare: 20-04-2016 00:38
Marian Munteanu

Marian Munteanu a declarat, sambata, ca intentia sa de a candida la Presedintie in anul 2000 s-a bazat pe un proiect politic propriu si a respins vreo colaborare de alt tip, in afara celei politice, cu Virgil Magureanu.

"In anul 2000 exista riscul sa se reia o administratie de tip Ion Iliescu sau Corneliu Vadim Tudor. Eu mi-am permis sa elaborez un proiect politic, oarecum asemanator cu cel al lui Emil Constantinescu (...), semana oarecum si cu proiectul actual al dlui Iohannis, adica bazat pe ideea de oprire a unui declin din aceasta coruptie. Am discutat cu cateva partide mici in vremea aceea, partidul dlui Druc, dlui Tabara, dlui Magureanu. (...) Eu nu cer scuze. Nu aveam incredere (n.r. in Magureanu), ca dovada ca omul nici nu m-a sustinut. Era o sala intreaga de oameni de la trei partide. Le-am prezentat programul. Oamenii au spus ca e un program foarte bun. Bravo! Si cand ne-am retras sa discutam mai departe n-a mai fost bun. Acum ce era sa fac? Daca ei n-au vrut?", a explicat Munteanu, sambata, conform Agerpres, care citeaza Antena 3.

El a precizat ca nu a avut niciun fel de colaborare cu Virgil Magureanu, cu exceptia unor discutii politice.

"Cu domnul Magureanu, cu exceptia acelor discutii politice, (...) n-am avut niciun fel de alta colaborare, de niciun tip. N-as fi avut cum sa am pentru ca eu si domnul Magureanu suntem din lumi diferite. Magureanu este un domn care a condus un serviciu important al tarii, un om politic, un om care are un mediu al dansului, are contactele si relatiile dansului, eu nu fac parte din aceasta lume. Dar asta nu inseamna ca nu ne putem intalni in anumite situatii", a aratat Munteanu.

Candidatul PNL a subliniat ca este un adept al dialogului.

"Ma asez la masa cu orice om politic, discut civilizat, dar asta nu inseamna automat ca sunt de acord cu propunerile acelui om sau solutiile pe care le ofera. Eu cred in dialog. Mi se pare ciudat ca traim intr-o lume in care incercam sa promovam ideile de toleranta, de dialog, de constructie si sa mi se reproseze ca stau de vorba cu niste oameni... Daca cer cuiva votul cer pe baza proiectelor si propunerilor pe care le ofer, nu pe baza de perceptie. Acolo era un program care si astazi cred eu ca-l pot prezenta spre critica", a adaugat Munteanu.

Intrebat daca ar mai candida la Presedintie, Munteanu a spus: "Nici poveste! Avem presedinte. De ce sa candidez la Presedintie? Eu cred ca domnul Iohannis o sa mai aiba un mandat (...), daca isi va duce la bun sfarsit propunerile. Eu am fost foarte de acord cu conceptele pe care dansul le-a lansat, dar depinde de dansul daca va realiza acest proiect foarte generos care e abia la inceput. Mi se pare prematur sa discutam acum".

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO