Marian Munteanu este atacat de partide. Macovei crede ca Bucurestiul ar putea ajunge "in iad", iar Tariceanu se simte jignit

17-04-2016 11:44

vot, alegeri

Liderii partidelor ALDE si M10, Calin Popescu Tariceanu si Monica Macovei, au criticat in termeni duri desemnarea lui Marian Munteanu de catre PNL drept candidat la functia de primar general al Capitalei.

Presedintele M10, Monica Macovei, a sustinut, sambata, la Alba Iulia, ca Bucurestiul ar ajunge in ''Iad'' cu Marian Munteanu primar general al Capitalei, ea aratand ca propunerea liberalilor la Primaria Capitalei ''este o rusine''.

"In Iad. Deci, nicaieri. Presupun ca este un blat cu PSD si o sa ne trezim cu doamna gospodina Firea si o sa primim retete de mancare si de prajituri. (...). Este o rusine o asemenea propunere (cea a PNL - n.r.). Nu are ce sa faca pentru Bucuresti domnul Munteanu, cum nu are ce sa faca nici doamna Firea. Nu au ce faca pentru ca nu se pricep la administratie deloc'', a spus Macovei, conform Agerpres.

Ea a adaugat ca Marian Munteanu nu ar putea duce Romania spre progres si securitate. ''Marian Munteanu nu poate duce Romania spre progres (...) si nici spre securitate. Noi avem nevoie de securitate in acest moment (...) care vine de la NATO, unde cel mai important stat este SUA, (...) si de la Uniunea Europeana'', a mai spus Monica Macovei.

Intrebata cum anume ar putea afecta un primar securitatea Romaniei, Macovei a afirmat ca ''oricine'' o poate strica. ''Cine stie ce declaratii o sa faca. Orice declaratie pe care o face orice om politic, si primarul Capitalei este un om politic, se consemneaza de toate ambasadele si, in cateva minute, a plecat in toata lumea. Eu nu spun ca va strica, dar ne va da de lucru mult mai mult si inutil. si mai e ceva. Este candidatul PNL, un partid care a dat un presedinte si care vrea sa vina la guvernare. si atunci eu merg pe logica: americanii se vor intreba 'pai, poate si PNL crede la fel daca l-a propus pe acesta candidat'. Adica, ne ridica mari probleme'', a explicat Macovei, opinand totusi ca bucurestenii nu il vor vota pe Marian Munteanu.

La randul sau, copresedintele ALDE Calin Popescu-Tariceanu a declarat sambata, la Brasov, ca este unul dintre cei care se considera jignit de decizia pe care Partidul National Liberal a luat-o in ceea ce priveste candidatul partidului la Primaria Capitalei.

"Astazi, eu sunt unul dintre cei care ma consider jignit de decizia pe care PNL-ul a luat-o, de a propune un candidat la primaria Bucurestiului care este neo-legionar. PNL-ul din care am facut parte si in care am militat 25 de ani are in ADN-ul lui, ca sa spun asa, marcata puternic atitudinea antitotalitara si antilegionara de inainte de razboi. Legionarismul in Romania nu a fost decat o expresie nationala a curentelor naziste care au influentat intreaga Europa antebelica, care si-au fixat ca obiectiv distrugerea parlamentarismului si instaurarea unui regim totalitar. (...) PNL a fost un partid care a platit un tribut greu, prin jertfe. (...) in Romania au existat dupa anul 1990 o serie de tentative de reinviere a acestor curente in care Marian Munteanu, candidatul PNL la primaria Bucurestiului, s-a distins. El a fost membru activ al acestor miscari si, in continuare, vederile lui ultranationaliste, xenofobe, intolerante arunca o lumina deplorabila asupra PNL", a spus Tariceanu.

El a dorit sa traga un semnal de alarma simpatizantilor PNL si membrilor partidului, electoratului de centru-dreapta, cerandu-le sa ''reflecteze profund'' la alegerea pentru Primaria Capitalei.

''Noi nu putem sa acceptam astfel de confuzii sa se petreaca si atunci, in aceasta privinta, cand discutam despre totalitarisme, antisemitism, intoleranta, xenofobie, pe acest teren ALDE nu poate sa faca niciun fel de compromis", a punctat liderul Tariceanu.

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO