Basescu catre judecatori: Nu va mai amestecati in treburile Executivului!

08-01-2009 00:00

In sedinta de bilant a Consiliului Superior al Magistraturii, seful statului a criticat modul in care se rezolva procesele legate de problemele salariale din justitie. Nici ministrul justitiei nu a avut cuvinte de lauda pentru magistrati.

Executivul si Legislativul ar trebui sa reactioneze, pentru ca maine-poimaine veti da o sentinta in care stabiliti cine e ministru. Poimaine veti stabili bugetul de stat al Romaniei.
Traian Basescu

Sentintele prin care judecatorii le dau castig de cauza colegilor in problema sporurilor salariale restante nu sunt deloc vazute cu ochi buni.

Dupa ce luni la rand, fostul premier a avut reactii virulente la adresa magistratior, pe care ii acuza ca isi maresc salariile in sala de judecata, a venit randul presedintelui. Le-a amintit celor din justitie ca incaseaza salarii frumoase si fara majorarile prin decizii judecatoresti.

Si ministrul justitiei, Catalin Predoiu, a vorbit despre Consiliul Magistraturii ca despre un sindicat, facand aluzie la cazurile in care magistrati suspectati ca au incalcat legea sau codul deontologic s-au ales, cel mult, cu avertismente sau penalizari.

Uneori, CSM-ul se comporta ca un sindicat, aratand ca axam atentia pe protectie si prea putin pe critica si pe cauterizarea problemelor din sistem.
Catalin Predoiu
Judecatorii si procurorii arata cu degetul spre politicieni si legile lor mereu schimbatoare.

Seful statului a anuntat joi, in fata CSM, ca Guvernul isi va asuma raspunderea pentru cele patru coduri penale si civile, pentru ca ele sa intre in vigoare cel tarziu in 2010.

CSM are de joi o noua conducere: presedinte a fost ales Virgil Andreies, judecator la Curtea de Apel Cluj, iar vicepresedinte, procurorul bucurestean Bogdan Licu.


VIDEO PROTVPLUS.RO
Facem Level
Facem Level (Gen Session) – episodul 13 – IHATEPINK & Bobospider: Dead by Daylight dă naștere unor ucigași excentrici

22:01
Exclusiv PRO TV Plus
Interviu cu Cristian Manafu și Aquene, despre TikTok care a depășit Instagram în România

07:07
Militia Modei by Costi Dita
Miliția Modei by Costi Diță: „Și mamaie avea o pereche așa”

02:45
Românii Au Talent: Ce nu s-a văzut la TV
Smiley, despre sezonul 11 Românii au talent: "Talentele care vin pe scenă sunt unu și unu"

01:36
Exclusiv PRO TV Plus
Câștigătorii The Artist Awards 2020. Ce spun artiștii și creatorii de conținut despre premiile obținute

04:21
Exclusiv PRO TV Plus
Dragoș Petrescu, de la Imperiul Leilor, despre Crăciunul copilăriei sale: „N-am amintiri despre cadouri, ci despre atmosferă”

03:48
I like IT
I like IT - Robert Diaconeasa: cum facem fapte bune cu ajutorul rețelelor de socializare

06:32
Doctor de bine
Prof. univ. dr. Carmen Chifiriuc - În curând, fiecare dintre noi va lua decizia vaccinării. ”Mi-e frică!” - este primul gând

16:57
Made in Romania
The urban ties, povestea primului producător de accesorii handmade din România

04:26