Băsescu, atac la Timmermans: „Stă pitit în birou şi se face că nu vede lovitura de stat din R. Moldova”

Ultima actualizare: 11-06-2019 07:46
Traian Basescu
Agerpres

”Conştiinţa democratică a lui Timmermans şi-a terminat gazul!”, scrie fostul președinte Traian Băsescu într-o postare pe Facebook.

Acesta afirmă că, după ce a fost bătut măr de candidatul PPE, Frans Timmermans, pe care îl numeşte ”bietul cabotin”, stă pitit în birou si se face ca nu vede lovitura de stat aplicată de oligarhul Vlad Plahotniuc statului de drept în Republica Moldova, ţară asociată Uniunii Europene.

”Constiinţa democratică a lui Timmermans şi-a terminat gazul! În timpul campaniei pentru Parlamentul European, în speranţa că va câştiga competiţia pentru a deveni preşedinte al Comisiei Europene, olandezul Frans Timmermans îşi rupea hainele de pe el de grija statului de drept din ţări precum Polonia, Ungaria sau România, hiperbolizând sau inventând pericole majore de derapaje în aceste state, altfel destul de solid aşezate pe drumul democraţiei. Azi, după ce a fost bătut măr de candidatul PPE, bietul cabotin stă pitit În birou şi se face că nu vede lovitură de stat aplicată de oligarhul Plahodniuc statului de drept În Republica Moldova, ţară asociată Uniunii Europene”, scrie Băsescu pe Facebook.

”Ce ţi-e şi cu demagogii ăştia profesionişti căţăraţi În vârful instituţiilor europene”, continuă el.

El constată iromic că, în fond, pentru Timmermans, campania s-a terminat.

”Va vorbi din nou despre statul de drept şi îl va apăra cu frenzie în următoarea campanie. Până atunci, Republica Moldova poate să mai astepte”, afirmă fostul preşedinte, acum europarlamentar PMP.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO