Basescu 2 poate trece Guvernul 3. Afla ce calcule si-au facut politicienii


Ultimul update: Sambata 05 Mai 2012 04:01
Data publicarii: Marti 15 Decembrie 2009 00:00
Categorie: Stiri Politice
Traian Basescu

UPDATE: Senatorii Sorin Chivu, Laurentiu Chirvasuta (PSD) si Vasile Nedelcu (PNL) au decis sa se alature grupului parlamentarilor independenti. In total, grupul independentilor cuprinde 16 deputati si 8 senatori.

Gestul acestora vine dupa ce deputatii Razvan Turea si Gabriel Tita-Nicolescu au demisionat luni din PSD si vor activa in Parlament in calitate de deputati independenti.

Contactat de Mediafax, senatorul Vasile Nedelcu a declarat ca nu a demisionat din PNL si nici nu a decis daca sa devina parlamentar independent. Acesta a spus ca va lua o decizie in aceasta privinta in zilele urmatoare.

Prin racolarea celor cinci, PD-L (167 de parlamentari) a devenit mai lipsit de constrangeri in negocierile pentru formarea guvernului, avand impreuna cu UDMR (31 de parlamentari), independenti (20 de parlamentari) si minoritati (18 parlamentari), 239 de voturi, cu trei mai multe peste pragul necesar pentru a-si trece un guvern prin Parlament.

Potrivit listei, senatorii independenti sunt Anghel Iordanescu, Liviu Campanu, Ovidiu Marcu Tianu, Tiberiu Prodan, Sorin Chivu, Laurentiu Chirvasuta si Vasile Nedelcu.

Presedintele PSD, Mircea Geoana, s-a aratat "neplacut surprins" de decizia celor doi senatori de a se retrage din partid, el apreciind ca in momentele grele se testeaza caracterele. S-a declarat insa convins ca majoritatea "colegilor" sai vor ramane in PSD.

Intre timp, si reprezentantii minoritatilor nationale au anuntat ca vor sustine un Executiv PD-L. Inainte de a ajunge la negocieri cu PD-L, liderii PNL i-au contactat pe cei de la UDMR pentru a fixa o intalnire.

In alta ordine de idei, Curtea Constitutionala a anuntat ca validarea alegerii lui Traian Basescu in functia de presedinte va avea loc pe 16 decembrie 2009, ora 10:00, la sediul Curtii Constitutionale din Palatul Parlamentului.

Mircea Geoana a declarat ca accepta decizia CCR de validare a scrutinului prezidential si ii ureaza succes lui Traian Basescu in noul mandat la Cotroceni, precizand ca i-a transmis acest lucru actualului sef al statului si intr-o convorbire telefonica.

Aflati culisele negocierilor pentru formarea guvernului pe www.gandul.info

 

 

Sursa: Gandul

VIDEO PROTVPLUS.RO