Audierea lui Kovesi. Socialiștii și comuniștii din LIBE au contestat procedura


Ultimul update: Marti 26 Februarie 2019 14:05
Data publicarii: Marti 26 Februarie 2019 10:50
Categorie: Stiri Politice
Bruxelles, sediul parlamentului European

Europarlamentarul Siegfried Mureșan a anunțat marți că socialiștii și comuniștii din LIBE au contestat procedura de audieri pentru postul de procuror-şef european, la care candidează Laura Codruţa Kovesi.

Mureșan a precizat că această contestație ar fi putut avea drept rezultat amânarea audierilor candidaților, însă, ulterior, în Comisia pentru libertăți civile a Parlamentului European s-a ajuns la un acord.

”În Comisia pentru libertăți civile a Parlamentului European s-a ajuns la un acord și s-a luat decizia finală referitoare la procedura de audiere și evaluare a candidaților pentru poziția de Procuror European.

Audierea va avea loc astăzi, exact așa cum a fost programată, în Comisia LIBE (decidentă) și Comisia CONT (asociată).  După încheierea ședinței, Comisia CONT va avea un vot consultativ. Mâine, coordonatorii grupurilor politice din Comisia LIBE vor evalua audierea, iar tot mâine, la ora 12.00, va avea loc un vot în Comisia LIBE ca urmare a evaluării făcute de coordonatorii grupurilor politice. Rămâne cum am stabilit! Ne vedem la ora 16.30, ora României, la audieri.” - a precizat europarlamentarul.

Mureșan este de părere că procedura a fost contestată deoarece ”vor să tergiverseze și să obstrucționeze întreg procesul”.

De ce au contestat această procedură? Deoarece vor să tergiverseze și să obstrucționeze întreg procesul.” - a scris pe Facebook europarlamentarul.

Audierile pentru postul de procuror-şef european, la care candidează Laura Codruţa Kovesi, au loc marţi de la 16:30 în Comisiile pentru libertăţi civile şi control bugetar ale Parlamentului European.

Europarlamentarii vor discuta cu cei 3 candidaţi selecţionaţi: Jean-Francois Bohnert din Franţa, Laura Codruţa Kovesi din România şi Andres Ritter din Germania.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!   

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO