Au fost validate mandatele a 329 de deputaţi și 136 de senatori. Amânare de 4 zile în cazul lui Francisc Tobă

Ultima actualizare: 21-12-2020 20:06
Prima sedinta a Camerei Deputatilor
Inquam Photos / George Calin

Camera Deputaţilor a aprobat raportul Comisiei de validare care include 329 de mandate de deputaţi. Comisia a stabilit amânarea validării doar în cazul lui Francisc Tobă, din partea Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR). 

Şi Comisia de validare de la Senat a validat luni toate mandatele aleşilor. Şedinţa forului legislativ se desfăşoară simultan cu cea de la Cameră, pentru ca senatorii să depună jurământul de credinţă.

„Comisia de validare constată că alegerea fiecărui senator s-a făcut cu respectarea dispoziţiilor legale şi, în consecinţă, propune plenului Senatului validarea mandatelor de senator”, a declarat preşedinţa Comisiei de validare, senatoarea PNL Iulia Scântei, în plenul de luni.

Cei 136 de senatori depun jurământul, la ora transmiterii ştirii.

În temeiul articolului 7 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, având în vedere constatările grupelor de lucru, comisia de validare a propus Camerei Deputaţilor, cu unanimitate de voturi, validarea mandatelor a 329 deputaţi, precum şi amânarea validării pentru un mandat de deputat, în vederea completării documentaţiei.

„Ne exprimăm votul asupra comisiei de validare. Potrivit articolului 10 alineatul 2 din regulament, validarea sau invalidarea mandatului de deputat, se face cu votul majorităţii deputaţilor prezenţi. Supun la vot raportul Comisiei de validare, prin vot deschis, prin ridicarea mâinii. În urma exprimării voturilor dumneavoastră a fost aprobat raportul Comisiei de validare, în unanimitate”, a afirmat decanul de vârstă, deputatul AUR Lucian Fedorov care prezidează plenul de luni al Camerei, potrivit News.ro.

Comisia pentru validare a Camerei Deputaţilor a decis luni să amâne cu patru zile validarea mandatului de deputat a lui Francisc Tobă, de la Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR), conform articolului 7 alineatul 4 din Regulamentul Camerei, a declarat Gabriel Andronache, vicepreşedinte al Comisiei.

Camera Deputaţilor şi Senatul s-au întrunit luni, de la ora 12.00, ca urmare a decretului de convocare emis de preşedintele României, după alegerile parlamentare din 6 decembrie. Ulterior Comisia de validare a procedat la validarea mandatelor. La momentul transmiterii acestei ştiri, deputaţii depun jurământul în plen.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO