Antonescu, dupa suspendare: S-a intamplat un lucru normal, dovedeste functionarea statului de drept

Ultima actualizare: 04-11-2012 19:53
Crin Antonescu

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri, dupa suspendarea din functie a presedintelui Traian Basescu, ca votul din Parlament arata ca s-a intamplat un lucru normal, care arata functionarea statului de drept.

Presedintele PNL a aratat ca o majoritate clara, doua treimi din cei care si-au exercitat votul, a decis suspendarea presedintelui si, in consecinta, prin hotararea acestui Parlament, s-a convocat pe 29 iulie referendumul pentru demisterea sau nu a sefului istatului.

"Astazi, desi a fost o zi tensionata, s-a intamplat un lucru normal, si s-a intamplat un lucru care dovedeste ca functionarea statului de drept, a structurilor democratice ale statului roman este o certitudine", a declarat Antonescu.

Crin Antonescu a mai precizat ca o data cu preluarea interimatului la Cotroceni, luni, in sedinta conducerii PNL, se va retrage din calitatea de membru, un vicepresedinte urmand a prelua sefia partidului.

"Situatia mea in PNL este reglementata de statutul presedintelui interimar. In cursul diminetii de luni, in cadrul acestei reunini, ma voi retrage din PNL, un vicepresedinte va fi desemnat sa preia, interimar, atributiile presedintelui", a spus Antonescu.

El a adaugat: "Dupa referendum, in functie de rezultat, vom vedea".

Intrebat daca va fi un presedinte jucator, Antonescu a tinut sa precizeze ca nu este presedinte ales al Romaniei.

"Indeplinesc temporar atributii ale presedintelui, jucaror, deci voi fi un presedinte interimar", a mai aratat Crin Antonescu.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO