Angela Merkel, descrisa drept varianta feminina a lui Don Corleone, intr-o carte intitulata "Nasa"
O noua carte, "Nasa", scrisa de un membru al Uniunii Crestin Democrate (CDU) germane sustine ca Angela Merkel s-a transformat in echivalentul feminin al liderului mafiot Don Corleone din "The Godfather".
Si ca aceasta ar fi devenit obsedata de putere, relateaza The Independent, in editia online. Cartea, intitulata "Nasa: Cum reconstruieste Angela Merkel Germania", este scrisa de Gertrud Höhler, in varsta de 71 de ani, o veterana a crestin-democratilor germani care i-a fost consilier fostului cancelar Helmut Kohl.
Aceasta o acuza pe Merkel ca ruineaza euro, ca este obsedata de putere si ca instaureaza un regim autocrat la limita totalitarismului. Höhler sustine ca, dat fiind ca Merkel a crescut in Germania de Est comunista, ea nu intelege cu adevarat democratia si este convinsa ca cel mai important lucru este sa ramana la putere. Ca urmare, afirma ea, Merkel si-a redus la tacere toti criticii si s-a dispensat de adversarii politici inlaturandu-i fara mila si injunghiindu-i in spate.
Alegeri 2024
21:23
Ciolacu reafirmă că, dacă este ales preşedinte, l-ar desemna premier pe Bolojan şi că îşi doreşte o coaliţie cu PNL
20:58
Marcel Ciolacu este favorit clar pentru câștigarea alegerilor pe platforma pe care s-a pariat masiv în favoarea lui Trump
17:04
Cum văd străinii alegerile prezidențiale din România. ”De 20 de ani trebuie să alegem răul cel mai mic”
16:02
George Simion, președintele AUR, a votat la Roma: „Vin aici să votez din respect pentru toţi românii”
"Aceasta femeie", a afirmat Höhler la o conferinta de presa sustinuta la lansarea cartii sale saptamana trecuta, "a instalat deja un regim autocratic". Höhler sustine ca obsesia lui Merkel pentru putere a determinat-o pe aceasta sa ignore convingerile politice si principiile pentru a-si garanta propria supravietuire politica. Ea afirma ca, in calitate de fiica a unui pastor protestant din Germania de Est, Merkel a invatat rapid ca cel mai bine este sa nu devina un disident si sa nu lupte pentru un principiu care i-ar fi putut prejudicia cariera.
In noaptea in care a cazut Zidul Berlinului, in 1989, Merkel "a mers la sauna", aminteste autoarea. Activitatile disidente ale actualului cancelar german in statul comunist au fost minime, adauga ea. Una dintre cele mai dure critici ale acesteia la adresa regimului totalitar pare sa fie cea exprimata in fata sotiei unui coleg al tatalui ei: "lucrul care m-a deranjat cel mai mult in legatura cu Germania de Est a fost ca nu puteai cumpara iaurt acceptabil".
Höhler sustine ca desi Merkel se vede ca o "Regina a Europei", in realitatea ea ruineaza euro.
"Nimeni nu o poate acuza pe maestra economisirii ca este risipitoare", scrie ea.
"Dar economisirile fortate reprezinta o incalcare a principiilor economiei de piata. Cresterea economica necesita venit si consumatori", insista ea.
Cartea a generat controverse in Germania dupa ce au fost publicate primele extrase dar pentru moment, comenteaza cotidianul britanic, nimeni nu pare sa intentioneze sa o inlocuiasca pe "Nasa", indiferent cat de autocratic ar fi regimul ei.