Alina Gorghiu sustine ca Legea gratierii a fost intoarsa la comisie pentru ca Liviu Dragnea sa poata fi gratiat

08-05-2017 17:31


Alina Gorghiu

Senatoarea PNL Alina Gorghiu a declarat luni in plenul Senatului ca exista un interes pentru care Liviu Dragnea a solicitat retrimiterea la comisie a proiectului Legii gratierii si adoptarea lui in forma transmisa de Guvern.

Gorghiu afirma ca in respectiva forma legea prevede gratierea celor condamnati pentru infractiuni electorale, dar si a celor condamnati cu suspendare, asa cum este cazul liderului PSD, condamnat la doi ani de inchisoare cu suspendare pentru fraudarea referendumului din 2012.

Haideti sa spunem tuturor care este motivul pentru ca, in realitate proiectul in forma aceasta este un moft. Nu atinge obiectivul eliberarii din penitenciar a unui numar suficient si necesar (…) insa rezolva speta punctuala a domnului Dragnea (…) In proiectul comisiei nu se pune problema gratierii infractiunilor electorale si a faptelor care au o condamnare cu suspendare, pe cand in initiativa Guvernului (…) stiti foarte bine ca faptele, infractiunile electorale sunt gratiate precum si condamnarile cu suspendare.

Ca atare, pe romaneste, domnul Dragnea doreste intoarcerea la comisie, nu PSD-ul, ci domnul Dragnea, tocmai pentru ca ii este dedicat acest proiect”, a declarat Alina Gorghiu, potrivit News.ro.

Senatoarea PNL a solicitat respingerea Legii gratierii, nu retrimiterea acesteia la comisia juridica.

Deci daca acesta este motivul, haideti sa nu mai facem tot jocul asta ieftin pentru domnia sa, sa incercam sa agreem cu totii ca este un proiect prost, nu criticabil, prost, ca n-are nicio legatura cu obiectivul propus, ca avem o lege cu masuri alternative la executarea pedepsei cu condamnare, ca avem alte proiecte de legi care pot fi discutate in procedura de urgenta si pe care sa le discutãm”, a mai spus Gorghiu.

Plenul Senatului a decis luni, cu majoritate de voturi, retrimiterea la Comisia juridica a proiectului legii gratierii pentru ca acesta sa fie adoptat in forma trimisa Parlamentului de Guvern pe 31 ianuarie.

In favoarea retrimiterii legii la comisie au votat senatorii PSD si ALDE (61 de voturi), iar impotriva cei de la PNL si USR (41 de voturi), acestia din urma cerand dezbaterea si respingerea legii gratierii.

Propunerea de retrimitere la Comisia juridica a fost facuta in plen de grupul ALDE.

Comisia juridica are termen o saptamana.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni, la Parlament, ca senatorii social-democrati din Comisia juridica au incurcat destul de mult Legea gratierii, iar cea mai buna varianta este ca proiectul sa fie adoptat de Senat in forma trimisa de Guvern, in conditiile in care nu presedintele comisiei, Serban Nicolae, decide cum se va incheia acest subiect.

Sursa: News.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO