Alegeri locale. Fostul ministru al Sanatatii Cseke Attila, candidatul UDMR pentru Primaria Oradea

Ultima actualizare: 23-10-2012 11:21
Cseke Attila

Fostul ministru al Sanatatii Cseke Attila va fi candidatul UDMR pentru functia de primar al municipiului Oradea.


De asemenea, pentru presedintia Consiliului Judetean Bihor ar urma sa candideze din partea Uniunii directorul general al Administratiei Bazinale de Apa Crisuri Oradea, Pasztor Sandor.

Termenul de depunere a solicitarilor pentru candidaturi a expirat, joi, in cadrul UDMR Bihor, singurii care si-au exprimat intentia pentru a fi nominalizati drept candidati la Primaria Oradea si CJ BIhor fiind fostul ministru al Sanatatii Cseke Attila si seful ABA Crisuri, Pasztor Sandor.

Cseke a afirmat ca isi doreste functia de primar atat pentru a-si valorifica experienta acumulata, cat si pentru ca are un proiect pe care spera sa il puna in aplicare daca va fi ales.

"Cred ca am o experienta, atat in administratia publica locala (Cseke a fost consilier local intre anii 2004-2006 - n.r.), cat si in administratia centrala, iar eu cred ca aceasta experienta merita valorificata. Pe de alta parte, Oradea este si orasul meu si cred ca merita mai mult decat a avut in mandatele care au fost pana acum. Eu am si o viziune despre ceea ce trebuie sa fie Oradea, pentru ca totusi este cel mai mare oras din vestul tarii, cea mai importanta poarta de comunicare cu Occidentul, iar potentialul este foarte mare", a declarat Cseke Attila.

In ce priveste candidatul la CJ Bihor, presedintele filialei UDMR, Alexandru Kiss, l-a nominalizat pe Pasztor Sandor, directorul general al Administratiei Bazinale de Apa Crisuri Oradea, singurul care si-a exprimat optiunea de a fi nominalizat oficial drept candidat la sefia CJ.

In ultimii 12 ani, pentru functia de primar al municipiului Oradea a candidat, din partea UDMR, aceeasi persoana - Rozalia Biro, viceprimar aflat la al treilea mandat, in legatura cu care ANI a sesizat DNA pentru incompatibilitate si conflict de interese, intrucat, in urma cu cinci ani, ar fi semnat din partea municipalitatii un contract de inchiriere a unei cladiri din centrul orasului pentru o fundatie din a carei conducere face parte.

Pentru sefia Consiliului Judetean Bihor, la precedentele alegeri a candidat din partea UDMR presedintele organizatiei, Alexandru Kiss, in prezent vicepresedinte al CJ. El a mai fost presedinte al CJ intre anii 2004-2008 si vicepresedinte intre 2000-2004. Pana in prezent, la Primaria Oradea si-au mai anuntat candidaturile liberalul Ilie Bolojan, primarul municipiului, din partea USL, si democrat-liberalul Mihai Groza, fost viceprimar.

La sefia CJ Bihor si-au mai anuntat candidaturile liberalul Cornel Popa (fost deputat intre anii 2000-2008, iar din 2008 senator), care va reprezenta USL Bihor, presedintele CJ, Radu Tirle, (fost senator intre 2004-2008, ales in 2008 la conducerea CJ Bihor ca membru PNL), dar care acum candideaza din partea PDL.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO